Anthony Bourdain: Bone in the throat

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε κάποιος να καρφώσει στην αστυνομία τον μαφιόζο θείο του μόνο και μόνο επειδή, εξαιτίας του, σερβίρεται κακό φαγητό; Στην αστυνομική ιστορία του Anthony Bourdain αυτό συμβαίνει!

Ο Tommy είναι ένας παθιασμένος sous-chef που δουλεύει σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Όταν ο προερχόμενος από τον υπόκοσμο θείος του αρχίζει να «εμπλέκεται» στο εστιατόριο όπου δουλεύει, το πάθος του Tommy για το fine dining τον αναγκάζει να βάλει στην άκρη όλους τους συναισθηματισμούς.

Πυρετώδης, κοφτή, αλλά και εκλεπτυσμένη –ακριβώς όπως η εργασία στην καλοκουρδισμένη κουζίνα ενός καλού εστιατορίου– η γραφή του Bourdain αποδεικνύεται τόσο ενδιαφέρουσα όσο η καριέρα του ως σεφ. «Του δρόμου» αλλά και της γαλλικής κουζίνας, αυστηρός αλλά και εναλλακτικός, δημιουργικός και ανήσυχος, ο ίδιος ο σεφ καθρεφτίζεται σε αυτό το βιβλίο, το οποίο θα δυσκολευτείτε να αφήσετε από τα χέρια σας.


Κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά σε μεγάλα βιβλιοπωλεία. Ενδεικτική τιμή 10,80€, σελ. 332

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή