ΝΔ: Η κυβέρνηση νοιάζεται για την εκλογική της πελατεία

ΝΔ: Η κυβέρνηση νοιάζεται για την εκλογική της πελατεία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία», ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους. 

Σύμφωνα με τη σκληρή ανακοίνωση της Πειραιώς, η κυβέρνηση «ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα», προσπαθώντας απλά να κερδίσει χρόνο, ενώ «υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα». 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν», προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμικά αξιόπιστη και συμβατή με το Σύνταγμα της χώρας.

 

Επίσης, είναι «καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τι απαντά το Μαξίμου

«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες», τονίζει σε απάντησή της η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…», προσθέτει.

«Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την χαοτική κατάσταση»

Σε επόμενη ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση, ανταπαντώντας στο Μαξίμου, ανέφερε τα εξής: 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση με τη δήλωση του προέδρου της, για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες», επισημαίνει στην νέα ανακοίνωση της η Πειραιώς και επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων. «Η κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες. Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ας εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας που οδηγούν στη λύση του προβλήματος», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή