Ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων μετά τον «πάγο» Ντράγκι για QE

Ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων μετά τον «πάγο» Ντράγκι για QE

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρευστοποιήσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων προκάλεσε η επιστολή του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι, προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, υπογραμμίζοντας πως παραμένουν οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες, με συνέπεια να παραμένουν εκτός ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τα ελληνικά ομόλογα.

Το αποτέλεσμα είναι να ανακοπεί η αποκλιμάκωση της απόδοσης των εγχωρίων ομολόγων και σήμερα κατεγράφη αύξηση των τιμών. Ειδικότερα η τιμή του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται στα 88,00 λεπτά του ευρώ από 88,70 λεπτά της χθεσινής συνεδρίασης, με την απόδοση να ενισχύεται στο 5,40% από 5,30% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το 2ετές ομόλογο έχει τιμή στα 101,20 λεπτά του ευρώ έναντι 101,70 λεπτών της χθεσινής μέρας με την απόδοση να ενισχύεται στο 4% από 3,75% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 509 μονάδες βάσης από 505 μ.β. της χθεσινής μέρας. Στα εταιρικά ομόλογα παρουσιάζεται η εξής εικόνα: η τιμή του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 101,80 λεπτά και απόδοση στο 3,13%, το ομόλογο της Housemarket έχει τιμή στα 101,80 λεπτά και απόδοση στο 4,60% και για την Sunlight η απόδοση διαμορφώνεται στο 4,16% και η τιμή ανέρχεται στα 100,64 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή