ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Εγκαταλείφθηκε το πλάνο για άμεσο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η κυβέρνηση της Σκωτίας εγκατέλειψε το άμεσο πλάνο της για διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας, μέχρι να γίνουν γνωστοί οι όροι της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

«Δεν θα επιδιώξουμε να περάσουμε από το κοινοβούλιο τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία άμεσα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Στέρτζον.

Μολαταύτα, η πρώτη υπουργός της χώρας επανέλαβε εμφατικά ότι εμμένει στη θέση της πως η Σκωτία πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου στα νέα δεδομένα που θα φέρει το Brexit, τονίζοντας πως ανεξαρτήτως της πορείας που θα επιλέξει η χώρα, η ίδια θα επιδιώξει να την κρατήσει στην κοινή αγορά.

Οι δηλώσεις της Στέρτζον ήρθαν με αφορμή τις βρετανικές εκλογές νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι οποίες αποδυνάμωσαν το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα, κάτι που σύμφωνα με τους επικριτές του, πλήττει το όλο εγχείρημα για ένα νέο δημοψήφισμα, το οποίο επανήλθε δριμύτερο, όταν την περασμένη χρονιά οι Σκωτσέζοι ψήφισαν μαζικά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ