«Ναι μεν αλλά» από ΠΟΕ – ΟΤΑ, που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

«Ναι μεν αλλά» από ΠΟΕ – ΟΤΑ, που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένες χαρακτήρισαν τις προτάσεις της κυβέρνησης οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι, ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τις επεξεργαστούν.

Σε ένδειξη καλής θέλησης και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισαν, θα «επιτρέψουν» περισσότερα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους και να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, για τους Δήμους της Αττικής.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στους Δήμους αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας «οι βελτιωμένες προτάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Θα υπάρχουν χιλιαδες απολύσεις συμβασιούχων. Συνεχίζουμε μέχρι Πέμπτη οπότε και θα συνεδριάσουμε μετά το συλλαλητήριο. Δίνουμε τη μάχη για την υιοθέτηση της δικής μας πρότασης». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στην δημόσια υγείας».

Εξάλλου, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεώναναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως σημειώνει, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ούτε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. «Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», τονίζει.

Την ίδια ώρα, το απόγευμα της Τρίτης εγκρίθηκε, μόνο με τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σχετικά με τους συμβασιούχους. «Παρών» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων, και «όχι» τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα στο Ηράκλειο

Τα απορριμματοφόρα βγαίνουν απόψε από τη μάντρα του Δήμου, για να συνεχισθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους μόνιμους εργαζομένους στην καθαριότητα που είχε διακοπεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης . Οι συμβασιούχοι του δήμου, που συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την Πέμπτη, όπως αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχαν αποκλείσει εκ νέου το αμαξοστάσιο σήμερα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν τα απορριμματοφόρα. Είχε προηγηθεί εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Ζαχαρία Κοκκινάκη προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου ζητώντας να ενεργοποιηθεί η απόφαση στην οποία είχε καταλήξει η συνάντηση της Δευτέρας για να βγουν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων με τη βοήθεια μόνιμου προσωπικού, για λόγους δημόσιας υγείας. Ακολούθησε ένας κύκλος διαβουλεύσεων με τον αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη και τους συμβασιούχους με τους τελευταίους να αποφασίζουν τελικά να επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα να βγουν από τη μάντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή