Γερμανία: Στο 40% το ποσοστό των Συντηρητικών της Μέρκελ

Γερμανία: Στο 40% το ποσοστό των Συντηρητικών της Μέρκελ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ αύξησαν το ποσοστό υποστήριξης στο 40%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν αμετακίνητοι στο 23%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 9% , ενώ το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στάσιμο στο 7%.

Το κόμμα της γερμανικής αριστεράς Die Linke χάνει 1 ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 9% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες στο 7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της καγκελαρίου Μέρκελ ανακτά την υποστήριξη που είχε λίγο πριν από την απόφαση που άνοιξε τις πόρτες σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από την Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την Αγγελα Μέρκελ εάν η εκλογή του καγκελαρίου γινόταν με απευθείας ψηφοφορία, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ το 22% του πολιτικού της αντιπάλου Μάρτιν Σουλτς παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο το 9% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται το SPD για την επίλυση των προβλημάτων της Γερμανίας, έναντι του 40% των Συντηρητικών της Μέρκελ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή