Το συνέδριο της ΔΗΣΥ ανοίγει τις πύλες του

Το συνέδριο της ΔΗΣΥ ανοίγει τις πύλες του

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για το προγραμματικό και πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Στις 5 μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες, θα ανοίξουν οι εργασίες του συνεδρίου με τις ομιλίες των επικεφαλής ή εκπροσώπων των κομμάτων και κινήσεων που συμμετέχουν στη ΔΗΣΥ. Ειδικότερα, θα μιλήσουν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας και ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Ομιλία Σημίτη

Θα ακολουθήσει ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών. Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, το Σάββατο, έχει προγραμματισθεί ομιλία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και θα γίνουν παρουσιάσεις εισηγήσεων και τοποθετήσεις συνέδρων και προσκεκλημένων. Στην ολομέλεια του συνεδρίου θα συζητηθούν το «Πρόγραμμα Ελλάδα», δηλαδή η πρόταση της ΔΗΣΥ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για την οργανωτική λειτουργία της Συμπαράταξης και, παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια πολιτικής πάνω σε επιμέρους θεματικές ενότητες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης εμφανίσθηκε χθες βέβαιος («Πρακτορείο» Fm) ότι «στο συνέδριο θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μια πρόταση που θα βγάλει επιτέλους τη χώρα από την κρίση και τον ελληνικό λαό από αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα ανάμεσα στη δήθεν Αριστερά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία». Αναφορικά με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών έπειτα από το προσκλητήριο του κ. Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι για να γίνουμε συμπλήρωμα» και τόνισε την ανάγκη για μια άλλη πρόταση, καθώς, όπως είπε, η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή