Εκλεβαν υπολογιστές και εξοπλισμό από πανεπιστήμια

Εκλεβαν υπολογιστές και εξοπλισμό από πανεπιστήμια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις και κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε πανεπιστήμια εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία. Δύο 24χρονοι και ένας 43χρονος συνελήφθησαν στις 20 Ιουνίου στις περιοχές των Αμπελοκήπων και της Ομόνοιας και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές εμπλέκονται σε 15 περιπτώσεις κλοπών από πανεπιστημιακά ιδρύματα, νοσοκομεία και εταιρείες.

Οι 24χρονοι φαίνεται ότι δρούσαν τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο. Εισέβαλαν τη νύχτα σε πανεπιστημιακά γραφεία ή εργαστήρια και αφαιρούσαν σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, οθόνες, σκληρούς δίσκους και άλλο εξοπλισμό. Επειτα, διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση είτε στο Διαδίκτυο ή σε κλεπταποδόχους στο κέντρο της Αθήνας. Ο 43χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου στη σπείρα.

Σε αστυνομική έρευνα που έγινε σε οικίες και καταστήματα κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, τα περισσότερα εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Πρόσφατα, ο βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, είχε επισημάνει με ερώτησή του στη Βουλή το ζήτημα των κλοπών εξοπλισμού και άλλων περιουσιακών στοιχείων εντός των χώρων των ΑΕΙ. «Εχει μεγάλη σημασία να εστιάσει κανείς ειδικά την τελευταία δεκαετία στις περιπτώσεις κλοπών και ληστειών οι οποίες συμβαίνουν εντός των χώρων των ΑΕΙ και έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εργαστηριακού εξοπλισμού και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την απώλεια εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μονάδων (…) Το τελευταίο διάστημα σε διάφορες σχολές πανεπιστημίων στην Αθήνα, σε γραφεία και εργαστήρια, αλλά και σε μονάδες εξυπηρέτησης φοιτητών έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες κλοπές εξοπλισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρωτάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή