Πιστοποίηση ενόψει για τα «Boutique Hotels»

Πιστοποίηση ενόψει για τα «Boutique Hotels»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δυναμικότητα όχι μεγαλύτερη των 60 δωματίων και τουλάχιστον τριών αστέρων θα πρέπει να είναι εφεξής τα ξενοδοχεία που θα μπορούν να λαμβάνουν το νέο πιστοποιητικό «Boutique Hotels», το οποίο εγκαινιάστηκε χθες στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Παράλληλα, για να λαμβάνουν το σχετικό πιστοποιητικό, τα ξενοδοχεία θα αξιολογούνται και αναφορικά με τη συνολική εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε τομείς όπως ο ξεχωριστός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η διακόσμηση, και γενικότερα στην έννοια του «concept» που επιχειρεί να αναδείξει και να προσφέρει το κάθε boutique hotel, σε συνδυασμό με την ποιότητα της εξυπηρέτησης. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η οριοθέτηση και πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας, αλλά και ο περιορισμός του αυτοπροσδιορισμού κάθε μικρού ξενοδοχείου ως boutique hotel, χωρίς να πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις. Στόχος του ΞΕΕ είναι το σήμα «Boutique Hotel» να αποτελέσει μέσο διάκρισης και προώθησης των ξενοδοχείων που προσφέρουν «μοναδική εμπειρία διαμονής» στους επισκέπτες τους. Στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης της σχετικής διαδικασίας πιστοποίησης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης επισήμανε ότι «βασική γραμμή άμυνας του αδειοδοτημένου τομέα απέναντι στις καταλυτικές διεθνείς εξελίξεις στον τουρισμό, καθώς και στον αθέμιτο εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό είναι η αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος με έμφαση στην ποιότητα. Θεωρούμε ότι για την Ελλάδα η στάση του αυτοπροσδιορισμού και του «ό,τι δηλώσεις είσαι» κάνει πλέον μόνο κακό στην εικόνα του ελληνικού τουρισμού».

Για την αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου ως «boutique hotel» πραγματοποιείται έλεγχος σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις, μέσω μια ηλεκτρονικής διαδραστικής διαδικασίας. Βάσει των απαντήσεων του κάθε ενδιαφερόμενου σε ειδικό ερωτηματολόγιο γίνεται η αξιολόγηση του concept της μονάδας και ακολούθως μια επιτροπή (απαρτιζόμενη από επαγγελματίες από τον χώρο των ξενοδοχείων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές) μελετά το σχετικό υλικό που έχει υποβάλει ο ξενοδόχος. Κατόπιν εκτελείται ηλεκτρονική αξιολόγηση των αναβαθμισμένων υπηρεσιών και ακολουθεί η πιστοποίησή τους (ο φορέας Διενέργειας Ελέγχου και Επιθεωρήσεων, μέσω επιτόπιου ελέγχου, βεβαιώνει για τη συνδρομή των προϋποθέσεων ένταξης στο σήμα «Boutique Hotel»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή