Υπόθεση «Noor 1»: Πάνω από τρεις ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης

Υπόθεση «Noor 1»: Πάνω από τρεις ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τρεις και πλέον ώρες κατέθεσε στην ανακρίτρια του Πειραιά που διενεργεί έρευνα για τη χρηματοδότηση του πλοίου «Noor1» ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση, Ευθύμης Γιαννουσάκης, ο οποίος πρόσφατα έχει προβεί καταγγελίες ότι δέχθηκε πιέσεις μέσα στη φυλακή για να εμπλακεί στην υπόθεση ο εφοπλιστής Βαγγελης Μαρινάκης.

Ο κ. Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει μεταχθεί τα τελευταία 24ώρα, λόγω της κλήσης του από τις δικαστικές αρχές. Το τελευταίο διάστημα ο εφοπλιστής κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας.

Ο εφοπλιστής και πρώην ιδιοκτήτης του δεξαμενόπολοιου κλήθηκε από τη ανακρίτρια, καθώς σε δύο ένορκες καταθέσεις τους στο παρελθόν (2015, 2016) έχει αναφερθεί στα ονόματα αλλοδαπών που φέρονται ως χρηματοδότες του φορτίου. Παράλληλα, έχει αναφερθεί σε άλλα στοιχεία που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης μεταφοράς του φορτίου των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης θα βρεθεί εκ νέου, αύριο το πρωί, στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, σχετικά με τα όσα υποστηρίζει περί πιέσεων σε βάρος του ενώ για την υπόθεση μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Χριστοφορίδη και κατά παντός άλλου υπευθύνου έχει καταθέσει και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη σε βάρος πολιτικών προσώπων (υπουργός Εθνικής Αμυνας) η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της ισόβιας κάθειρξης που έχει καταθέσει ο κ. Γιαννουσάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή