Αναστασιάδης: Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η τουρκική πρόταση

Αναστασιάδης: Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η τουρκική πρόταση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική πρόταση δεν μας ικανοποιεί καθόλου τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναχωρώντας αργά απόψε από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κρανς Μοντανά.

«Δεν είναι ώρα για ατάκες. Είναι ώρα για σοβαρή δουλειά. Τέθηκαν τρία ερωτήματα από πλευράς του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ. Αυτά θα απαντήσουμε αύριο», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, ερωτηθείς για την πρόοδο των συνομιλιών.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι «τα ερωτήματα άπτονται των θεμάτων εναλλακτικών προτάσεων για εγγυήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένη πρόταση για το σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων παρουσίασε νωρίτερα η ελληνική πλευρά. Ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς παρουσίασε στη διάρκεια της Διάσκεψης πρόταση για κατάργηση συνθήκης εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων και περιέγραψε πως στη θέση τους θα υπάρξει ένας μηχανισμός παρακολούθησης της λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή