Τελικός με… Μπράβο για τη Χιλή

Τελικός με… Μπράβο για τη Χιλή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Κλάουντιο Μπράβο, ο οποίος απέκρουσε τρεις εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι (3-0), η Χιλή πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, επικρατώντας της Πορτογαλίας (0-0 ο κανονικός αγώνας). Οι Χιλιανοί θα δώσουν το «παρών» σε τρίτο διαδοχικό τελικό σε τρία καλοκαίρια, μετά τους δύο κερδισμένους για το Κόπα Αμέρικα.

Το εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο με τις ευκαιρίες των Βάργκας (6΄) και Αντρέ Σίλβα (7΄) διαδέχθηκαν 80 ανιαρά λεπτά μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και άλλα 30 μέχρι και τη λήξη της παράτασης. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν τη διάθεση, αλλά τους έλειπε η ουσία και το καθαρό μυαλό, ώστε να φθάσουν μπροστά από τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων. Η τελευταία… αναλαμπή ήρθε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όταν οι Σάντσες και Ερνάντες έστειλαν από μία φορά την μπάλα στο δοκάρι του Πατρίσιο.

Τα πέναλτι αποδείχθηκαν η μόνη λύση για Πορτογαλία και Χιλή. Εκεί, ο Κλάουντιο Μπράβο αποδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής αποκρούοντας όλες τις εκτελέσεις των Πορτογάλων! Πρώτα του Κουαρέσμα, μετά του Μουτίνιο και στο τρίτο και… φαρμακερό του Νάνι. Αντίθετα, οι Χιλιανοί ήταν –ως συνήθως– πιο ψύχραιμοι, ευστοχώντας και στα τρία με τους Βιδάλ, Αρανγκίς και Σάντσες.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Μπρούνο Αλβες, Φόντε, Ρονάλντο, Αντριέν Σίλβα (102΄ Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (83΄ Κουαρέσμα), Γουίλιαμ, Αντρέ Γκόμες (116΄ Ζέλσον), Ελισέου, Σέντρικ, Αντρέ Σίλβα (76΄ Νάνι).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ισλα (120΄ Φουενζαλίντα), Σάντσες, Βιδάλ, Ερνάντες (112΄ Σίλβα), Βάργκας (86΄ Ροντρίγκες), Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα, Αρανγκίς, Ντίας.

Γερμανία – Μεξικό

Στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης συγκρούονται η πειραματική Εθνική Γερμανίας και η σκληροτράχηλη Εθνική Μεξικού στο Σότσι.

Ο Μεξικανός προπονητής Χουάν Κάρλος Οσόριο είπε ότι η νεανική Γερμανία είναι αρκούντως έμπειρη και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. «Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι τα πηγαίνουμε πραγματικά καλά», είπε ο Γερμανός ομόλογός του, Γιόακιμ Λεβ, για την επιλογή του να φέρει στη Ρωσία μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή