Ιστιοφόρο με 120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Χανίων

Ιστιοφόρο με 120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Χανίων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται να οδηγηθεί, το μεσημέρι, ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 120 μετανάστες. Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Χανίων.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφος του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του σκάφους στη Σούδα.

Οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής ενώ ήδη οι υπηρεσίες πρόνοιας προετοιμάζονται για τη φιλοξενία τους. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας οι υπηρεσίες του δήμου έχουν προετοιμαστεί για την παροχή κάθε βοήθειας.

«Έχει δοθεί εντολή να προετοιμαστεί ο χώρος της παλιάς ηλεκτρικής. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για όσο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στα Χανιά» τόνισε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι μετανάστες αναμένεται στη Σούδα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή