Οι συνομιλίες του Π. Καμμένου και πάλι στη Βουλή

Οι συνομιλίες του Π. Καμμένου και πάλι στη Βουλή

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλειοδοσία πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν να δημοσιοποιηθεί κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης Καμμένου, απαντά η αντιπολίτευση στην επιλογή του Μαξίμου να του παράσχει πλήρη πολιτική κάλυψη εμφανίζοντας ως φυσιολογική την επιλογή του υπουργού Αμύνης να μιλήσει επανειλημμένως με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη (υπόθεση «Noor 1»).

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή με την οποία θα αξιώνει πλέον από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να εξηγήσει ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών Καμμένου – Γιαννουσάκη και γιατί χρειάστηκε να συνομιλήσουν δώδεκα φορές. Επί της ουσίας δηλαδή, η Ν.Δ. θα ζητήσει να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του κ. Καμμένου για να δημοσιοποιηθούν όλες οι συνομιλίες του. Σημειωτέον δε ότι η Ν.Δ. επιμένει να επικαλείται τον αριθμό των συνομιλιών (δώδεκα) θέλοντας να καταδείξει ότι αυτό από μόνο του αναιρεί την εξήγηση Καμμένου ότι απλώς μεσολάβησε προκειμένου ο καταδικασθείς να καταθέσει με ασφάλεια ό,τι επιπλέον επιθυμεί στη Δικαιοσύνη.

Να διατηρηθεί η υπόθεση Καμμένου στην επικαιρότητα είχε στόχο και η συμβολική χθες επίσκεψη που έκαναν στον Αρειο Πάγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής του Κ. Καραγκούνης. «Ηρθαμε να δούμε την αξιότιμη εισαγγελέα και να της θέσουμε την ανάγκη της απαρέγκλιτης προσήλωσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι «τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και οι υπουργοί Αμύνης και Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα, καθώς δεν νοείται να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι την ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης έχει προτάξει ήδη από τις προηγούμενες ημέρες και το Ποτάμι. Ο κ. Σπ. Λυκούδης κατέθεσε αίτημα προκειμένου ο κ. Καμμένος να προσκληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις επαφές και ανταλλαγές μηνυμάτων που είχε ο υπουργός Αμυνας με καταδικασμένο σε ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές για εγκληματικές πράξεις πολίτη» και εξ αυτού του λόγου ζητώ «να μας ενημερώσει για την ακρίβεια ή μη των δημοσιευμάτων και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα θα επέλεγε ο ίδιος να θέσει», επισήμανε ο κ. Λυκούδης στην πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, και εκκρεμεί ακόμη η απάντησή της.

Από την πλευρά της πάντως, η κυβέρνηση μοιάζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει την υπόθεση. Eίναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Δημ. Τζανακόπουλος όχι μόνον κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι επιχειρεί με την υπόθεση Καμμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, αλλά και ότι μετέρχεται «προδήλως παράνομες μεθόδους, οι οποίες παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές». Και κατά τον ίδιο, απόδειξη της εμπλοκής της Ν.Δ. είναι η δημοσίευση από συγκεκριμένα ΜΜΕ «κάποιων συνομιλιών που έχουν αποκτηθεί παράνομα».

Στο ερώτημα, τέλος, «αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα τηλεφωνήματα του κ. Καμμένου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε την όχλησή του. «Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ακριβές επίδικο της ερώτησης αυτής», είπε και πρόσθεσε ότι «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έπραξε αυτό το οποίο θα έπραττε κάθε πολίτης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή