Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Βουλή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξω απο τη Βουλή, επί της λεωφόρου Αμαλίας, βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι γύρω δρόμοι.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας συνέστησε στους διαδηλωτές να αποφύγουν την οποιαδήποτε ένταση με την αστυνομία. Οπως ανέφερε ο ίδιος, θα παραμείνουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιησεών της.

Η κυβέρνηση πάντως προσβλέπει σε απόφαση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα να τερματίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην αναγκαστεί να ενεργοποιήσει το plan Β, καθώς οι κίνδυνοι από τη συσσώρευση σκουπιδιών, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας από σήμερα επιτάσσουν τη λήψη μέτρων.

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, όσον αφορά τις εναλλακτικές που έχει εξετάσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει με σαφήνεια ότι οι εναλλακτικές που η κυβέρνηση διαθέτει είναι «η Δικαιοσύνη και ο στρατός». Ουσιαστικά στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον η νομοθεσία που θα επέτρεπε την επίταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι ακόμη και αν η συγκεκριμένη νομοθεσία ήταν ενεργή δεν επρόκειτο ποτέ να αξιοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, προσβλέπουν σε ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης σε αυτή την κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή