Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7 εκατ. εξετάζει η «Σφακιανάκης»

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7 εκατ. εξετάζει η «Σφακιανάκης»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετες εξασφαλίσεις 500.000 ευρώ για την τροποποίηση της εκδόσεως κοινού ομολογιακού δανείου ανεξόφλητου κεφαλαίου 4,0 εκατ. ευρώ ενέκρινε πρόσφατα η ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της «Σφακιανάκης». Το σώμα των μετόχων ενέκρινε στο σύνολό τους τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2016. Παράλληλα, η διοίκηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ύψους τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επαναφέρει σε θετικό έδαφος το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της (σε επίπεδο μητρικής) και να αναδιαρθρώσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις, μέρος των οποίων λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Οπως διατύπωσε η διοίκηση της εταιρείας, η «Σφακιανάκης» δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τις τράπεζες, έχει υποβάλει business plan από το 2016 και οι συζητήσεις με τις τράπεζες διεξάγονται σε θετικό κλίμα.

Το ύψος της αύξησης κεφαλαίου και ο χρόνος εξαγγελίας της θα εξαρτηθεί από το πότε θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις τράπεζες και κάτι τέτοιο πιθανολογείται πως θα γίνει εντός του 2017. Οπως τόνισε η διοίκηση, το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο εισηγμένος όμιλος έχει αυξήσει τις πωλήσεις του, διευρύνοντας τα μερίδια αγοράς του (από 5,2% σε 6,4% η Suzuki και από 12,5% σε 12,6% οι λιανικές πωλήσεις). Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Στ. Τάκη, η αγορά του αυτοκινήτου κινείται το πρώτο εξάμηνο στα περυσινά επίπεδα και εκτιμάται ότι στο σύνολο της χρονιάς θα κλείσει αρκετά κοντά με πέρυσι.

Η εταιρεία γνωστοποίησε πως πρόκειται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για την προμήθεια 154 νέων οχημάτων 4Χ4, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5η Ιουλίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή