Παρουσία Μητσοτάκη, αλλά όχι Τσίπρα, το συνέδριο της ΔΗΣΥ

Παρουσία Μητσοτάκη, αλλά όχι Τσίπρα, το συνέδριο της ΔΗΣΥ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να παραστεί ο ίδιος προσωπικά στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεχόμενος την πρόταση της Φώφης Γεννηματά.  Για όσους ωστόσο βιαστούν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την εν λόγω πρωτοβουλία, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολιάζουν πως η απόφαση «δεν είναι τίποτα άλλο από ένδειξη πολιτικού πολιτισμού και αποδοχή της πρότασης που δέχτηκε από την ηγεσία της ΔΗΣΥ».

Δεν είναι εξάλλου μυστικό πως ο πρόεδρος της ΝΔ, παρά τις πολιτικές διαφορές που δεδομένα υπάρχουν με τα άλλα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου, επιδιώκει να κρατά ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, όπως είχε δείξει και η πρόσφατη πρωτοβουλία του για εκ του σύνεγγυς συναντήσεις.

Είναι ωστόσο γεγονός πως η παρουσία του επικεφαλής της κεντροδεξιάς, έρχεται σε μία στιγμή που ο χώρος τον οποίο καλύπτει σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελεί «μήλον της έριδος», όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα ανοίγματα από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, που αποτυπώθηκαν και σε πρόσφατη συνέντευξη του. 

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως, λένε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στο συνέδριο και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Τζανακόπουλος. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί, στην on camera συζήτηση του με την Φώφη Γεννηματα, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει πως θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του. 

Πέρα από την απουσία Τσίπρα, στην οποία κάποιος θα μπορούσε να αποδώσει και συμβολικό χαρακτήρα, μετά το «άδειασμα» της Χαριλάου Τρικούπη στο προσκλητήριο του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δεδομένο ενδιαφέρον του Μαξίμου για τις πολιτικές ζυμώσεις που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο συνέδριο της ΔΗΣΥ, που αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα «πολιτικό εργαστήριο», καθώς εκτός από το πλήθος στελεχών και κοινωνικών φορέων και ομάδων που θα λάβουν τον λόγο, με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το παρών θα δώσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή