Ο ιδιοφυής και η θεά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Υόρκη, ξενοδοχείο «The Waldorf Astoria», 11 Απριλίου 1957. Η Μέριλιν Μονρόε και ο Άρθουρ Μίλερ δείχνουν πανευτυχείς στο τραπέζι του περίφημου γκαλά «Χορός, Απρίλης στο Παρίσι», μια εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά και την υπογράμμιση της σημασίας των καλών σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας, πριν επανέλθει στην εξουσία ο στρατηγός Ντε Γκόλ. Η Μέριλιν είναι η θεά του αμερικανικού κινηματογράφου και ο Άρθουρ ο ιδιοφυής θεατρικός συγγραφέας. Είχαν τελέσει τους γάμους τους τον Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς. Οι συντηρητικοί αμερικανικοί κύκλοι έδειχναν τη δυσφορία τους για τον δεσμό αυτόν γιατί δεν ήταν γι’ αυτούς δυνατόν η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ να είναι μαζί με έναν κομμουνίζοντα διανοούμενο.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, της οποίας τη σύνθεση των καλεσμένων οργάνωσε η διάσημη κοσμικογράφος Έλσα Μάξγουελ, ήσαν καλεσμένοι και ο δούκας και η δούκισσα του Ουίνδσορ. Όλα τα βλέμματα ήσαν επάνω στη δούκισσα, τη Σίμσον, για χάρη της οποίας ο βασιλέας της Αγγλίας Εδουάρδος VIII είχε παρατήσει τον θρόνο του. Όταν όμως μπήκε στην αίθουσα η Μέριλιν, οι τριάντα φωτογράφοι είχαν στραμμένους τους φακούς τους μόνο σε αυτήν. Λένε πως επίτηδες η Μάξγουελ κάλεσε τη Μέριλιν, για να ταπεινώσει τη Σίμσον. Ο Μίλερ και η Μονρόε έμειναν παντρεμένοι πέντε χρόνια. Σημειώστε όμως: Στον χορό εκείνο ήταν παρών και ο γερουσιαστής ακόμη τότε Τζον Φ. Κένεντι με τη σύζυγό του Τζάκι. Το «Happy birthday, Mr. President» η Μέριλιν θα του το τραγουδήσει  στις 19 Μαΐου 1962. Στις 5 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς θα βρεθεί νεκρή στο σπίτι της. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική χρήση υπνωτικών. Ήταν μόνη της… ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή