Τσιμπολόγημα στον «Ψαρόγιαννο»

Τσιμπολόγημα στον «Ψαρόγιαννο»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξω έβραζε ο τόπος, το ραντεβού με τους υπόλοιπους της παρέας ανανεώθηκε για την κλιματιζόμενη εσωτερική σάλα του «Ψαρόγιαννου», του μεζεδοπωλείου της μαρίνας του Sani Resort στη Χαλκιδική. Ωραίο, λευκό μαγαζί, φιλικό για οικογένεια. 

To τραπέζι το βρήκαμε στρωμένο, παγωμένο τσίπουρο στα τσιπουροπότηρα, οι πρώτοι μεζέδες είχαν ήδη σερβιριστεί. Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα, ολίγο κίτρινο τυρί (μάλλον γραβιέρα), ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και μια ιδέα μαϊντανό. Καλοτηγανισμένοι, αφράτοι, ολοζώντανοι, αρτυμένοι με χοντρό αλάτι, συνοδευμένοι με ντιπ γιαουρτιού. Δίπλα, μια γαβάθα με τηγανητά κολοκυθάκια, φέτες. Ωραιότατα και αυτά. Πολύ κολοκύθι, είναι η εποχή του όμως, και ο παραγελλιοδότης της παρέας ξέρει ότι εδώ τα φτιάχνουν ωραία.

Έχει κανονίσει και άλλα. Tα ντολμαδάκια, κλασικά, σουλούδικα, με μελωμένη γέμιση. Η ταραμοσαλάτα σωστή. Η σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και φλούδες παρμεζάνας φαινόταν καλοφτιαγμένη, αλλά δεν ήταν ταιριαστή με τα υπόλοιπα εδέσματα. Ως εκ τούτου κανείς δεν την άγγιξε. 

Μέχρι να έρθουν οι τελευταίοι μεζέδες, ξεφύλλισα τον κατάλογο. Το μενού έχει θαλασσινό προσανατολισμό και, με την εξαίρεση λίγων μοντερνισμών (βλ. γαρίδες σοτέ με φινόκιο και εστραγκόν και χτένια με πουρέ κουνουπίδι και μανιτάρια) περιλαμβάνει κλασικά του μεζεδοπωλείου εδέσματα, αλοιφές, τηγανητά, ψητά, κ.λπ. Επίσης, θαλασσινά και ψάρια ημέρας για τη σχάρα, μια μικρή γκάμα με κρεατικά και μαγειρευτά και παιδικό μενού. Οι τιμές κομμάτι τσιμπημένες, μάλλον σε αναλογία με το επίπεδο της εξυπηρέτησης (είναι εξαιρετικό), τον χώρο και το ευρύτερο πλαίσιο.  

Ήρθαν οι τελευταίοι μεζέδες. Το ψητό χταπόδι κρουστό, με τους χυμούς του. Τα καλαμαράκια, χαραγμένη η σάρκα τους ψιλό καρέ, γλυκά, τρυφερά και μαστιχωτά. Με ψητά ντοματίνια, ελάχιστο λάδι και μαϊντανό. Έξοχα. Όπως και τα μύδια, που προμηθεύονται προφανώς από την περιοχή: είναι αυτά με την κρεμ, ψωμωμένη, γευστικότατη ψίχα. Τα αχνίζουν τόσο όσο, με κρασί, σκόρδο, λάδι και μυρωδικά, χρειαστήκαμε επιπλέον ψωμί για… βουτιές. 

Ικανοποιητική η λίστα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Στο κλείσιμο, παγωτό και φρούτα. Η πορτοκαλόπιτα μπορεί να περιμένει. ■

Μαρίνα Sani Resort, Χαλκιδική, τηλ. κρατήσεων: 23740-99.640. Κόστος: περίπου 35-40 €/άτομο με τσίπουρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή