Παγωτό σαν σοκολατίνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 35΄,  Παρασκευή: περίπου 30΄ Αναμονή: 1 ώρα και 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 250 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 70 γρ. κακάο
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη  
  • 12 μεγάλα και μαλακά σοκολατένια κούκις τύπου Soft King

Διαδικασία

Φτιάχνουμε πρώτα μια σος: Ρίχνουμε το νερό, 350 γρ. από τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Καθώς ζεσταίνεται το σιρόπι, ανακατεύουμε μερικές φορές, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Κατόπιν αποσύρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτόν το κακάο. Χτυπάμε τη σος για 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, με το σύρμα και την κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (150 γρ.) και το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1/4 από τη σος και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, βάζοντας στη βάση ένα μπισκότο και από πάνω μία μπάλα παγωτό.

Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο, βάζουμε άλλη μία μπάλα παγωτό και τελειώνουμε με μπισκότο. Τέλος περιχύνουμε με σος.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή