Ένα κέντρο πολιτισμού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Centro Botín, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κανταβρία της βόρειας Ισπανίας, δημιουργήθηκε για να στεγάσει τη συλλογή σύγχρονης τέχνης του Fundación Botín, φιλοξενεί όμως και περιοδικές εκθέσεις, περφόρμανς κ.ά.

Το ίδρυμα, που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες στη χώρα, αποσκοπεί με τις δράσεις του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop δίπλα στην παλιά πόλη του Σανταντέρ, ενώ απολαμβάνει το πλεονέκτημα της εγγύτητας με έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο, τους Κήπους Pereda.

Με το κτίσμα να έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στο πάρκο και τη θάλασσα, δημιουργήθηκαν νέες πεζοδρομημένες δίοδοι που διευκολύνουν την προσβασιμότητα. Διάδρομοι από γυαλί και μέταλλο χωρίζουν τις δύο βασικές κυκλικές δομές δημιουργώντας μια μεγάλη πλατεία, ενώ στις προσόψεις τοποθετήθηκαν 280.000 κεραμικά πλακάκια, που αντανακλούν το φως και το νερό. 

www.centrobotin.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή