Τσίπρας: «Δεν θα ζητήσουμε το 2018 πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις»

Τσίπρας: «Δεν θα ζητήσουμε το 2018 πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Ελλάδα αποδεσμεύεται σταδιακά αφήνοντας πίσω της την ύφεση και διαμορφώνει τις συνθήκες για έξοδο από την επιτροπεία», εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, ενώ σημείωσε ότι η χώρα προετοιμάζεται για την επιστροφή στην κανονικότητα με δικό της οδικό χάρτη και σχέδιο.

Αναφερόμενος, δε, στην έξοδο της χώρας στις αγορές σημείωσε ότι «η Ελλάδα δε θα βγει τώρα στις αγορές προστατευμένη σε μια υγειονομική ζώνη για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Θα βγεί με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής».

«Για αυτό και η Ελλάδα δε θα αναζητήσει σε έναν χρόνο από σήμερα, το καλοκαίρι του 2018, πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο νέο μνημόνιο για να αποχαιρετήσει το πρόγραμμα, αλλά μετά την απόφαση της 15ης Ιούνη, είμαστε βέβαιοι ότι θα βγεί καθαρά και με τις δυνάμεις της και θα αποχαιρετήσει οριστικά τα μνημόνια και αυτή την πολυετή ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προτάσεις των δανειστών στα όρια του «οικονομικού ανορθολογισμού».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συρρίκνωση μισθών, πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, εξάλειψη κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας, σχολίασε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι μια οικονομία εντάσεως κεφαλαίου και γνώσης.

 
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η σταθερή υπεραπόδοση έναντι των δημοσιονομικών στόχων, υπήρξε το κλειδί για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και μια στέρεη βάση για τα επόμενα κρίσιμα βήματα της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη ανφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης οι οποίοι είναι «να βελτιώσουμε την απόδοσή της ελληνικής οικονομίας, να ενισχύσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αξιοποιήσουμε στο βέλτιστο βαθμό και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή