Δικαστές του ΣτΕ βάλλουν κατά του Π. Πολάκη

Δικαστές του ΣτΕ βάλλουν κατά του Π. Πολάκη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή απάντηση στην έμμετρη ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος επέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφασή του για πενταετή παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων, εξέδωσε με ανακοίνωσή της η Ενωση των δικαστικών λειτουργών του ανωτάτου δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτη» την κριτική του υπουργού «η οποία προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου, οι οποίοι εμμένουν με τις ανακοινώσεις της Ενώσεώς τους στην προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου και της συνταγματικής νομιμότητας προς όφελος των πολιτών, άσκησαν αυστηρή κριτική στην επιφανειακή, όπως την εκλαμβάνουν, κριτική που ασκήθηκε για την απόφαση του ΣτΕ απαντώντας σε ποικίλα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και ειδικώς στον κ. Πολάκη.

«Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικαστών του ΣτΕ, «που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες». Οπως εξηγούν, τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν αφήνουν περιθώρια άλλης προσέγγισης και ότι μέσα σε πέντε χρόνια οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να ελέγξουν και να επιβάλουν –αν έτσι κρίνουν– τα φορολογικά πρόστιμα. Προς αποφυγήν άστοχων κριτικών και μετάθεσης ευθυνών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο των φορολογικών εσόδων, οι δικαστές του ΣτΕ ξεκαθαρίζουν ότι «οι γενικές αρχές που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή