Ο Γιαννουσάκης επιμένει ότι δέχθηκε πιέσεις

Ο Γιαννουσάκης επιμένει ότι δέχθηκε πιέσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περί ασκήσεως πιέσεων επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ο ισοβίτης επιχειρηματίας Ευθύμιος Γιαννουσάκης ο οποίος εξετάστηκε στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται στον Πειραιά, έπειτα από αναφορές τόσο του ιδίου όσο και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, καταδικασμένος σε ισόβια για τη μεταφορά 2 και πλέον τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», επανέλαβε στον εισαγγελέα όσα έχει υποστηρίξει σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ότι δέχθηκε πιέσεις να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο από προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο ισοβίτης, που εξετάστηκε και προχθές από την αρμόδια ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν χρηματοδοτών για το φορτίο με την ηρωίνη, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε αλλοδαπούς που θεωρεί χρηματοδότες του ναρκοφορτίου, ενώ απέδωσε σε επιχειρηματικές συναλλαγές την ύπαρξη εμβασμάτων προς εταιρεία δικών του συμφερόντων από εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε κάθε περίπτωση, και χθες, επέμεινε στα όσα έχει ήδη πει, ότι δέχθηκε πιέσεις για να ψευδομαρτυρήσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνήγορό του, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης αναμένεται να καταθέσει αίτημα για εξαίρεση της εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα που διενεργεί έρευνα για σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης «Noor 1», αλλά και μήνυση κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ισχυριζόμενος ότι η συνέντευξη που παρουσίασε ήταν προϊόν υποκλοπής. Πάντως, ο φάκελος σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργό Εθνικής Αμυνας) θα διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αίτηση αναστολής

Τη Δευτέρα ο κ. Γιαννουσάκης θα βρεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς, όπως φέρεται να υποστηρίζει, όσο παραμένει έγκλειστος στον χώρο των φυλακών εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή