Διεργασίες με αφετηρία το συνέδριο ΔΗΣΥ

Διεργασίες με αφετηρία το συνέδριο ΔΗΣΥ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβεβαίωση της άποψης ότι ο χώρος του πολιτικού Κέντρου εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του ευρύτερου πολιτικού φάσματος και να αποτελεί τη δυνητική κοιτίδα ευρύτερων διεργασιών και πολιτικών εξελίξεων είναι το πρώτο θετικό μήνυμα που εισπράττουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, που αρχίζει σήμερα το απόγευμα. Από το περιβάλλον της κ. Φώφης Γεννηματά στέκονται στις σημαντικές παρουσίες στο συνέδριο, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ως ένδειξη της δυναμικής που αναπτύσσεται για τις εργασίες και τα αποτελέσματα του συνεδρίου αξιολογούν στη Χαριλάου Τρικούπη τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες να παραστεί στο συνέδριο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, τελικά, θα εκπροσωπηθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι ότι δυνάμεις και πρόσωπα από την ευρύτερη πολιτική σκηνή εκδηλώνουν ενδιαφέρουν να ακούσουν τι έχουμε να πούμε, να παρακολουθήσουν τις διεργασίες», αναφέρει στέλεχος της ΔΗΣΥ και προσθέτει ότι η κατακλείδα όλων αυτών, το σημαντικότερο στοιχείο είναι η επιβεβαίωση της άποψης ότι «η κοιτίδα της παράταξης είναι εδώ». Ενδεικτικό του αναγεννημένου ενδιαφέροντος για ανασύσταση του κεντρώου χώρου θεωρείται το γεγονός ότι το «παρών» στο συνέδριο πρόκειται να δώσουν στελέχη που είχαν αποτραβηχτεί από το προσκήνιο, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ή στελέχη που δεν ανήκαν πολιτικά στον χώρο αυτόν, όπως ο Χάρης Θεοχάρης. Δεν αποκλείεται το «παρών» να δώσει και ο Γιάννης Ραγκούσης, ενδεχόμενο που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει εξελίξεις στην Ωρα Αποφάσεων, καθώς η Αννα Διαμαντοπουλου και ο Γιώργος Φλωρίδης έχουν ήδη επιλέξει απολύτως συνειδητά να μην παραστούν, καθώς η κίνησή τους δεν εκλήθη επισήμως παρά έλαβαν προσκλήσεις ως άτομα.

Στο διά ταύτα του συνεδρίου, εκτιμάται ότι, πέραν της εισήγησης της κ. Γεννηματά, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τα όργανα της ΔΗΣΥ και προβλέπει μια πορεία με επεξεργασία της απόφασης του συνεδρίου από τα κόμματα, εκλογή αρχηγού και κατόπιν ιδρυτικό συνέδριο, αναμένεται ότι θα κατατεθούν άλλες δύο με τρεις εισηγήσεις. Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δημοσιοποίησε χθες τη δική του εισήγηση, η οποία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό χρονοδιαγράμματος για την εκλογή αρχηγού από τη βάση και ιδρυτικό συνέδριο χωρίς ποσοστώσεις το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Παράλληλα, μαζί με την εκλογή αρχηγού, σε δεύτερη κάλπη, να γίνει ψηφοφορία από τη βάση για τη μορφή του νέου φορέα.

Στο πλαίσιο των εργασιών, αναμένεται η κατάθεση και άλλων εισηγήσεων που θα απασχολήσουν τους συνέδρους. Βασική επιδίωξη, πάντως, είναι να σταλεί σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χώρος παραμένει ισχυρός πόλος που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή