Μπάσκετ: Ενας «στρατιώτης» στον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Ενας «στρατιώτης» στον ΠΑΟ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To οφθαλμοφανέστατο κενό που είχε ο Παναθηναϊκός Superfoods στη θέση του πλέι μέικερ, σε κάθε άσχημη εμφάνιση του Νικ Καλάθη την προηγούμενη περίοδο, καλύφθηκε από την επιλογή του τρίτου Λιθουανού παίκτη, Λούκας Λεκαβίτσιους που θα φορέσει την ίδια φανέλα μετά τους Γιασικεβίτσιους και Μασιούλις.

Η μεταγραφή του 23χρονου πλέι μέικερ (1.80) ανακοινώθηκε προχθές τα μεσάνυχτα από τη Ζαλγκίρις και χθες ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την απόκτησή του για τον επόμενο χρόνο, έχοντας δικαίωμα ανανέωσης μέχρι το 2019. Ο Λεκαβίτσιους διπλασίασε όλα τα ποσοστά σε βασικές στατιστικές κατηγορίες, αγωνιζόμενος με τη Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα, έχοντας προπονητή τον Γιασικεβίτσιους. Ο νέος πλέι μέικερ των πρωταθλητών δήλωσε ενθουσιασμένος για τα πρώτα μηνύματα συγχαρητηρίων και χαρακτήρισε την επιλογή του, ως την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, αν και η οικονομική πρόταση ήταν λίαν ελκυστική.

Σύμφωνα με τη λιθουανική ιστοσελίδα «basketnews», εξαπλασίασε τις ετήσιες αποδοχές του, καθώς στη Ζαλγκίρις λάμβανε 65.000 ευρώ και στον Παναθηναϊκό Superfoods θα εισπράξει 380.000 για τον πρώτο χρόνο συνεργασίας και 420.000 για τον δεύτερο.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει προφορική συμφωνία και με τον ομογενή σέντερ, Ζακ Ογκαστ, που έπαιξε πέρυσι στην τουρκική Ουσάκ και αναζητεί ομάδα στο ΝΒΑ. Ο Ογκαστ που παρέλαβε ελληνικό διαβατήριο πριν από 4 μήνες, έπειτα από ενέργειες της ΕΟΚ, έχει δεσμευθεί ότι αν συνεχίσει την καριέρα του σε ευρωπαϊκή ομάδα, αυτή θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Αντίθετα, σημαντική οικονομική διαφορά υπάρχει για την παραμονή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος λάμβανε 900.000 ευρώ στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και του έχει γίνει πρόταση μεγάλης μείωσης. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θέλει να παρατείνει την πενταετή θητεία του στους «πράσινους», αλλά σταθμίζει τα οικονομικά δεδομένα και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Για την πώληση του Κρις Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση 600.000 ευρώ από την Αρμάνι Μιλάνο και θα δώσει την ίδια απάντηση σε προσφορά και άλλων συλλόγων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και θα τον παραχωρήσει, μόνο, αν έρθει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή