BBC: Φθηνότερο περίβλημα τοποθετήθηκε στην ανακαίνιση του Πύργου Γκρένφελ το 2014

BBC: Φθηνότερο περίβλημα τοποθετήθηκε στην ανακαίνιση του Πύργου Γκρένφελ το 2014

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθηνότερο περίβλημα, κατά 300.000 λίρες, τοποθετήθηκε στην τελευταία ανακαίνιση έγινε στον Πύργο Γκρένφελ το 2014, σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το βρετανικό δίκτυο του BBC.

Στον Πύργο τοποθετήθηκε επίστρωση αλουμινίου, η οποία είναι λιγότερο ανθεκτική στη φωτιά από τον ψευδάργυρο που προηγουμένως υπήρχε στο περίβλημα του κτιρίου.

Από τα έγγραφα δεν συμπεραίνεται ότι αποφασίστηκε εσκεμμένα η μείωση της πυρασφάλειας, ωστόσο, το υλικό φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο για την εξάπλωση της πυρκαγιάς του Ιουνίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 80 άτομα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, tο αρχικό σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί στο κτίριο επένδυση ψευδαργύρου με πυρήνα πυροπροστασίας αλλά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο και έτσι στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα το δημοτικό συμβούλιο Κένσινγκτον – Τσέλσι και η τοπική οργάνωση ενοικιαστών αποφάσισαν να τοποθετήσουν το οικονομικότερο υλικό.

Πηγή κοντά σε μία από τις πολλές εταιρείες που εμπλέκονται στο έργο δήλωσε ότι η αλλαγή ήταν χαρακτηριστική της συνεχούς πίεσης από τα συμβούλια για τη μείωση του κόστους των κτιριακών ανακατασκευών.

Σημειώνεται ότι επισήμως οι δύο τύποι υλικού έχουν την ίδια αντοχή στη φωτιά, αλλά κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε η αστυνομία για το περίβλημα του κτιρίου, αποδείχθηκε ότι το αλουμίνιο καιγόταν όλοσχερώς και ηια αυτό χαρακτηρίστηκε τελικά «ακατάλληλο για τέτοιου τύπου κτίρια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή