Η απόβαση της θεατρικής περιφέρειας

Η απόβαση της θεατρικής περιφέρειας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδες θεάτρου και χορού από τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ «Reborn in Athens», που αρχίζει αύριο στο Θέατρο Θησείον και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. Φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει έναυσμα διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και την περιφέρεια, αλλά και να υπενθυμίσει στο αθηναϊκό κοινό πως δεν έχουν μόνο τα θέατρα της πρωτεύουσας αξιόλογη πολιτιστική δράση.

Το Σάββατο και την Κυριακή, το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο θα παρουσιάσει το έργο «Μένγκελε» του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Στη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος στο κουπέ ενός νυχτερινού τρένου, δύο άγνωστοι εμπλέκονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ρόλων με πρωταγωνιστές τον Γιόζεφ Μένγκελε και την εγγονή μιας Εβραίας που επέζησε από το Αουσβιτς. Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο, χαρακτηρίστηκε «θαυμάσια δουλειά» από τον ίδιο τον Θανάση Τριαρίδη. Ακολουθεί, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, η θεατρική μεταφορά του ομοιοκατάληκτου ποιητικού έργου «Απόκοπος», που έγραψε το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα ο Ενετοκρητικός ποιητής Μπεργαδής. Το έργο, σε σύλληψη Γεωργίας Πολοπετράκη και σκηνοθεσία Μαρίνας Κακκουλή, πρωτοπαρουσιάστηκε τον χειμώνα στη Θεσσαλονίκη. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Τουρναβίτου 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή