Η κυριαρχία του παραλόγου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα είδαμε όλα στα δυόμισι έτη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμελλε στα χρόνια της ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) να ζήσουμε και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων. Βεβαίως, η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής είναι νομότυπη. Η αστυνομία για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας μπορεί να περιορίσει χωροταξικώς μια συγκέντρωση, αιτιολογώντας την απόφασή της. Για παράδειγμα στις μέρες των «Αγανακτισμένων» δημιουργήθηκε μια ζώνη ασφάλειας μερικών δεκάδων μέτρων γύρω από το Κοινοβούλιο, επειδή διάφοροι ήθελαν να μπουκάρουν μέσα. Είναι τότε που κατά τους ακροδεξιοαριστερούς θρύλους «έπεσαν τόνοι χημικών», γεγονός που διάφοροι ανόητοι περιφέρουν ως παράσημο στα social media.

Δικαιολογημένη ή όχι, η τότε απόφαση είχε λογική. Ανάμεσα στους πολλούς ειρηνικούς διαδηλωτές είχαν παρεισφρήσει χουλιγκάνοι που ήθελαν να κάνουν πράξη το «να καεί, να καεί…». Ετσι αποφασίστηκε ο χωροταξικός περιορισμός της διαδήλωσης για μερικά μέτρα. Τούτη εδώ η απαγόρευση, όμως, έχει κάτι γελοίο και συνάμα τραγικό. Η απόφαση δεν εκδόθηκε διότι υπάρχουν υπόνοιες πως θα κάνουν κάτι παράνομο οι διαδηλωτές, αλλά επειδή είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν έκτροπα οι Γκοτζαμάνηδες κάποιας αντισυγκέντρωσης. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους διαδηλωτές στην ειρηνική άσκηση του δικαιώματός τους, υποκύπτει στον εκβιασμό των χουλιγκάνων. Ψαλιδίζει τα δικαιώματα των νομοταγών για χάρη των παρανόμων.

Ορθώς η Νέα Δημοκρατία επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, με την απόφασή της αυτή, θεσμοποίησε το «άβατο των Εξαρχείων», το οποίο δεν έχει πλέον πολιτική χροιά αλλά χρησιμεύει σε διάφορες συμμορίες. Μην ξεχνάμε ότι στην πλατεία είδαμε διαδήλωση ενόπλων πριν από λίγο καιρό, ενώ διάφορα καλόπαιδα εκμεταλλεύονται τον μύθο της «μποέμ συνοικίας» για να πουλούν ανενόχλητοι «προστασία» σε μαγαζιά.

Ζούμε πλέον την απόλυτη κυριαρχία του παραλόγου. Εχουμε μια κυβέρνηση που ευλογεί την παρανομία των καταλήψεων και απαγορεύει τις διαδηλώσεις, Ο υπουργός Παιδείας παρεμβαίνει με δηλώσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης θεωρώντας εξοντωτική την ποινή των 80 ωρών κοινωνικής εργασίας σε καταληψίες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαλκιδεύει το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης. Στο κάτω κάτω της γραφής, ξέρουμε από την εμπειρία ότι οι διαδηλώσεις αριστεριστών και αναρχοαυτόνομων καταλήγουν πάντα σε εμπρησμούς και καταστροφές. Και όμως. Η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα της συνάθροισης κι επιτρέπει τις πορείες στο κέντρο, έστω κι αν κοστίζουν στο κοινωνικό σύνολο και πολύ περισσότερο στον εμπορικό κόσμο. Αλλά είπαμε: στο βασίλειο του παραλόγου που εγκαθιδρύουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι νόμιμοι γίνονται παράνομοι, και οι παράνομοι χειροκροτούνται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή