Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορώνη και Κρυονέρι Αττικής

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορώνη και Κρυονέρι Αττικής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Κορώνης στην Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία, ενώ από αέρος επιχειρούν τα 3 αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη.

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» της Μεσσηνίας νωρίτερα εκφράστηκαν φόβοι ότι μπορεί να πλησιάσει σε σπίτια κοντά στον οικισμό, ωστόσο η φωτιά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Φωτιά και στο Κρυονέρι Αττικής 

Την ίδια ώρα σε μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή