Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)

Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής, η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τον διάλογο για το νέο κεντροαριστερό φορέα με μία πλήρη πρόταση και νέο χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα της «δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» τόνισε πως η πρότασή της περιλαμβάνει εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Πρότεινε ακόμη, τη συγκρότηση ανεξάρτητης οργανωτικής επιτροπής που θα αναλάβει τη οργάνωσή του, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Αμέσως μετά το Συνέδριο τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για να φθάσουμε στον στόχο της ενιαίας παράταξης. Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των κομμάτων και της βάσης της παράταξης μας. Μαζί θα διαμορφώσουμε την τελική απόφαση και το χρονοδιάγραμμα της.

Πρώτον: Οι αποφάσεις του συνεδρίου μας καθώς και το πλαίσιο της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, αποτελούν ισχυρή προγραμματική βάση και διαμορφώνουν ξεκάθαρη ταυτότητα και πολιτικό στίγμα..

Δεύτερον: Εκλογή επικεφαλής από την κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προτείνω η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο 2017. Προτείνω την άμεση συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτής επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους, κοινής αποδοχής, προτείνω τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Τρίτον: Δημιουργία μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν.

Τέταρτον: Εκλογή συνέδρων με βάση το νέο μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

Πέμπτον: Ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της. Καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο ο Δεκέμβριος του 2017».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε τη πρότασή της προς όλους για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, λέγοντας πως «είναι η ώρα για απλές και καθαρές λύσεις. Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες για την στάση μας. Περιθώρια για διαστρεβλώσεις, παιγνίδια με τις λέξεις και πλαστά διλήμματα δεν υπάρχουν πια».

Επίθεση στον Τσίπρα – Αποστάσεις και από Μητσοτάκη 

Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι όμως κλειστή γι' αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει τον δικό του πολιτικό Ρουβίκωνα.

Σχολιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία, εστίασε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την βία.

«Η βία δεν προέρχεται μόνο από Αριστερά, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;» σχολίασε σχετικά. 

Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)-1

(Φωτό: Παρουσία του Κώστα Σημίτη το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ)

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως απευθύνεται στα εκατομμύρια των αγνοημένων Ελλήνων από αυτή την Κυβέρνηση.

«Απευθυνόμαστε στη μεσαία τάξη που φτωχοποιείται. Απευθυνόμαστε στους δημιουργικούς ανθρώπους που καινοτομούν για την δημιουργία της νέας Ελληνικής Οικονομίας. Απευθυνόμαστε στους οικονομικά ασθενέστερους που χρειάζονται την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Σε αυτούς που δεν χαμογελούν και δεν ελπίζουν. Τους καλώ όλους, σας καλώ, να κάνουμε μια νέα αρχή. Καλώ τα στελέχη μας να δουλέψουμε σπίτι-σπίτι.

Η δική μας παράταξη δεν ήταν ποτέ υπηρέτης των ελίτ. Τα στελέχη μας έβγαιναν από τις λαϊκές γειτονιές και έμπαιναν στα σπίτια του απλού κόσμου» ήταν το κάλεσμα της. 

Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)-2

(Φωτό: Χειραψία Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη)

«Σχέδιο Ελλάδα»

Η κ. Γεννηματά τόνισε στην ομιλάι της πως «στόχος μας είναι να δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης με το ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», εξηγώντας περί τίνος πρόκειται. 

«Πρόκειται για οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και στόχο ένα πραγματικά αναπτυξιακό αποκεντρωμένο μοντέλο.

Στην καρδιά της αναπτυξιακής στρατηγικής βρίσκεται ασφαλώς η παραγωγή πλούτου, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί και η δίκαιη κατανομή του κόστους και των  ωφελειών στο κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα απαιτείται αναστροφή του αναπτυξιακού μοντέλου και κινητοποίηση κάθε παραγωγικής και δημιουργικής δύναμης». 

Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)-3

(Φωτό: Η χειραψία Φώφης Γεννηματά και Κώστα Σκανδαλίδη) 

Συνέδριο ΔΗ.ΣΥ: Εκλογή ηγεσίας από τη βάση – Νέο φορέα τον Δεκέμβριο, πρότεινε η Φ. Γεννηματά (ΦΩΤΟ)-4

(Φωτό: Χειραψία Φώφης Γεννηματά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή