Εξαγγελίες Τσίπρα και πλήρης κάλυψη σε Πολάκη

Εξαγγελίες Τσίπρα και πλήρης κάλυψη σε Πολάκη

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη στήριξη παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας. «Ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση», δήλωσε κάνοντας σαφή παραπομπή στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών που χαρακτήριζε «αστοιχείωτη» την κριτική του κ. Πολάκη (σ.σ. με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για πενταετή παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων). Τον πρωθυπουργό επιχείρησαν να «υποδεχθούν» κατά την άφιξή του στο υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), που είχαν αναρτήσει δύο πανό με τις φράσεις «εργασιακή εξουθένωση» και «κωλοτούμπες». Δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ώστε να μην εμποδίζουν τον πρωθυπουργό κατά την είσοδό του στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Στην ομιλία του προς τους εργαζομένους του υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εξαγγελίες. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για 9.500 θέσεις, που «έχουν προκηρυχθεί ή θα προκηρυχθούν και από αυτές οι 5.000 θα αφορούν μόνιμο προσωπικό». Μεταξύ των 9.500 θέσεων, οι 2.000 θα είναι γιατροί και προτεραιότητα θα έχουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι ΜΕΘ, τόνισε. Μέχρι το τέλος Αυγούστου μάλιστα υποστήριξε ότι θα έχουν προκηρυχθεί 790 θέσεις γιατρών, καθώς και η παράταση της θητείας άλλων 1.500 επικουρικών γιατρών για ένα χρόνο, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη δρομολόγηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα διαμαρτυρόμενα, για τις κενές θέσεις στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, δηλώνοντας ότι «κάποιοι βολεμένοι συνδικαλιστές, που είχαν μάθει να συνδιοικούν στη ρεμούλα, δεν μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις παρά μόνο σε μπαλκόνια, ενώ όταν κηρύσσουν απεργίες συμμετέχει μόνο ένα 4%-5%».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, όπως οι υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, του «Ερρίκος Ντυνάν» και της Novartis: «Είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή, που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από την πορεία της Εξεταστικής. Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χθες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν» σημείωσε.

Το στοίχημα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κερδίσει το στοίχημα της Υγείας σε τρία επίπεδα. Στην καθολική πρόσβαση και κάλυψη των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας, στη στήριξη του ΕΣΥ και στην ηθικοποίηση του συστήματος, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της Εξεταστικής στη Βουλή για την Υγεία. 

Ενα ΕΣΥ που κατέρρεε κατάφερε να στήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως αυτή η προσπάθεια «πέρασε από το κορμί μας και την ψυχή μας, μέσα από τους εργαζόμενους, τους διοικητές, τους συνεργάτες μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό». Συμπλήρωσε μάλιστα με το χαρακτηριστικό του ύφος ότι «κληθήκαμε να πληρώσουμε κερατιάτικα 2 δισ. ευρώ». 

Συνεχίζοντας τις βολές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι «εμείς σταματήσαμε το κλέψιμο. Γι’ αυτό μπορέσαμε να στηρίξουμε με το 1,8 δισ. ευρώ δαπάνη για 2 εκατ. ανασφάλιστους».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή