Γερμανία και Χιλή έτοιμες για τον τίτλο

Γερμανία και Χιλή έτοιμες για τον τίτλο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… μικρό παγκόσμιο τίτλο της νικήτριας του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών προσβλέπουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους Γερμανία και Χιλή, που αύριο το βράδυ συγκρούονται στην Αγία Πετρούπολη στον τελικό του θεσμού, σε ένα παιχνίδι που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί να είναι η δεύτερη φορά που Γερμανοί και Χιλιανοί συναντώνται στη φετινή διοργάνωση, μετά την ισοπαλία με σκορ 1-1 στη φάση των ομίλων, αλλά όταν κρίνεται ένας τίτλος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Από τη μια πλευρά τίθεται μια Γερμανία που ως ομάδα δεν είχε αγωνιστεί ξανά ποτέ, αφού ουσιαστικά πρόκειται για τους αναπληρωματικούς της «Νάσιοναλμανσαφτ». Οπως, όμως, τόνισε και ο τεχνικός του Μεξικού πριν από τη συντριβή της «Τρι» από τους Γερμανούς με 4-1 στον προχθεσινό ημιτελικό, οι παίκτες που έχει πάρει μαζί του ο Γιόαχιμ Λεβ μόνο άπειροι δεν είναι με τους συλλόγους τους. Κι αν η –εδώ και τρία χρόνια– παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία έχει «χορτάσει» τίτλους, οι παίκτες αυτοί διψούν για τη δόξα που μπορεί να τους φέρει ξανά στα ρωσικά γήπεδα έναν χρόνο μετά, όταν θα κρίνεται ξανά ο… μεγάλος παγκόσμιος τίτλος. Από την άλλη πλευρά, θα βρίσκεται μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που παρά τις ακριβοπληρωμένες βεντέτες που διαθέτει, έχει εδώ και μια πενταετία δέσει, με ένα σύνολο όλο και πιο δυσκολοκατάβλητο, πράγμα που συνειδητοποίησαν τα τελευταία χρόνια τόσο ο Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή (δύο σερί ήττες σε τελικούς Κόπα Αμέρικα το 2015 και 2016) όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία (στον ημιτελικό της Τετάρτης).

Οι δύο τίτλοι του Κόπα Αμέρικα ήταν οι πρώτοι της «Λα Ρόχα» και αύριο στις 9 το βράδυ πάει για τον τρίτο, που έχει όμως παγκόσμιο βεληνεκές. Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν κατά πόσον η σχετικά πιο ηλικιωμένη Χιλή θα μπορέσει να αντέξει στο δεύτερο ημίχρονο την πίεση της Γερμανίας που είναι σαφώς νεότερη ομάδα.

Εξι ώρες νωρίτερα διεξάγεται ο μικρός τελικός του τουρνουά. Εκεί το Μεξικό θα αντιμετωπίσει μια Πορτογαλία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έσπευσε κοντά στα νεογέννητα δίδυμα στην πατρίδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή