Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ariane

Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ariane

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας, πρέπει να πούμε πως ένας πύραυλος μοιάζει με υπερμέγεθες χωνί. Συνεπώς, χρειαζόταν η παρουσία ενός ειδικού για την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου, και ποιος καλύτερος θα μπορούσε να βρεθεί εκτός του εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί», εντύπου που ακόμη επαίρεται ότι είναι «αντιμνημονιακό»; Παράλογος πρόλογος; Ναι, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον άλλο λόγο που ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης –εκδότης, υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ και νυν σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης– έπρεπε να πάει στην άλλη άκρη της γης για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του HellasSat 3 στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας. Ετσι κι αλλιώς, η κρατική ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά την κατά Νίκο Παππά «σημαντική στιγμή για τη χώρα μας».

Και αν ο υπουργός έπρεπε να ταξιδέψει 8.000 χλμ. για να έχει καλό τηλεοπτικό φόντο (το control room) την ώρα που έκανε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις, του στυλ «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ό,τι αφορά την πολιτική της για την αξιοποίηση του Διαστήματος και των διαστημικών εφαρμογών», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Μαγκλάρας και ο προαναφερθείς εκδότης και νυν σύμβουλος του υπουργού τι προσέφεραν εκεί με την παρουσία τους; Πιστοποίησαν ιδίοις όμμασι ότι ο πύραυλος Ariane 5 ECA εκτοξεύτηκε και δεν μας κορόιδεψε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος;

Βεβαίως, όπως διαβάζουμε στους τουριστικούς οδηγούς, «η ομορφιά της Γουιάνας συνδυάζει το παλιό με το νέο, την απλότητα με την κομψότητα σε αρμονία με τα κρυστάλλινα νερά, τις λευκές παραλίες και τους καταπράσινους λόφους. Ενας μικρός παράδεισος μας περιμένει να τον απολαύσουμε. Η ζούγκλα φτάνει μέχρι τα εγκαταλελειμμένα κελιά στο νησί του Αγίου Ιωσήφ, στη γαλλική Γουιάνα. Ανοικτά των ακτών της γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική, τα νησιά Eles du Salut αποτελούσαν μια διαβόητη γαλλική αποικία καταδίκων τα χρόνια 1852-1953. Οι εκδρομές επιτρέπονται μόνο στο Ele Royale, όπου έζησαν οι φύλακες και το προσωπικό και έχει κάποια κελιά και πλέον ένα ξενοδοχείο και εστιατόριο. Επίσης, θα κάνετε μια βόλτα με φουσκωτό στο νησί Ile Saint-Joseph, για να δείτε τα απομονωμένα κελιά της απομόνωσης, που τώρα τα έχει “πνίξει” η ζούγκλα».

Ρωτήσαμε τον κ. Νίκο Παππά στο twitter «πόσο κόστισε αυτό το ταξίδι» και ζητήσαμε να μας δώσει το link της σχετικής δαπάνης στη Δι@ύγεια. Δεν πήραμε απάντηση. Ισως να φταίει η διαφορά ώρας, μπορεί στην «απείραχτη ζούγκλα» να μην έχει καλό σήμα. Περιμένουμε, πάντως, μια απάντηση, έτσι για να ξέρουμε τι γίνονται τα λεφτά μας. Σύμφωνα με την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, φέτος οι πολίτες θα εργαστούν κατά μέσον όρο 203 ημέρες (μέχρι τις 23.7.2017) για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή