Χατζηδάκης: «Οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές»

Χατζηδάκης: «Οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε σε ζώνη αναταράξεων και οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο AΠΕ – ΜΠΕ, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Ο απολογισμός της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δύο μνημόνια -το 4ο μνημόνιο με μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους που πρέπει θα εφαρμοστούν το ΄19 και το ΄20- το υπερταμείο για 99 χρόνια και λιτότητα για 43 χρόνια, μέχρι το 2060. Και προφανώς όλα αυτά είναι βαριά κληρονομία για τις επόμενες κυβερνήσεις και τη χώρα. Όλα αυτά δεν ήταν προφανώς αναπόφευκτα» δηλώνει.

Επισημαίνει παράλληλα πως η Ν.Δ. δεν είναι «ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 για να πούμε ότι όλα αυτά θα καταργηθούν με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά, όπως προσθέτει «οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν είναι γραμμένες σε πέτρα και μπορούν να βελτιωθούν». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του Eurogroup σημειώνει πως «το αποτέλεσμα της αξιολόγησης ήταν μια ετεροβαρής συμφωνία» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «έδωσε σχεδόν όλα όσα της ζητούσαν οι δανειστές για να μην πάρει σχεδόν τίποτα από αυτά που η ίδια διακήρυσσε».

«Τη στιγμή που η ίδια η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνούσε το 4ο μνημόνιο από τη Βουλή με μέτρα 5 δισ. για μισθωτούς και συνταξιούχους, ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα φορέσει γραβάτα, διότι να νέα για το χρέος θα ήταν καταπληκτικά. Και τελικά μηδέν εις το πηλίκον. Ούτε πιστοποιητικό βιωσιμότητας για το χρέος, ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε ορατή έξοδος στις αγορές» τονίζει. Υποστηρίζει ακόμη πως «η κυβέρνηση συνεχίζει το βιολί της, με συνεχή όξυνση, με συκοφαντίες εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, με απύθμενο λαϊκισμό».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θέλουν συνεννόηση. Διότι είναι δύο κόμματα που έχουν οικοδομήσει την πολιτική τους ύπαρξη, τα τελευταία χρόνια, πάνω στο λαϊκισμό. Και ο λαϊκισμός με τη σειρά του έχει ανάγκη να πατάει πάνω στην πόλωση και το διχασμό» αναφέρει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει πως η Ν.Δ. είναι υπέρ της εκχώρησης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα εφόσον προκύπτει όφελος για την οικονομία και τους πολίτες. Για το ζήτημα της εκχώρησης δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, λέει ότι δεν πρέπει να είναι κανείς δογματικός και ότι το βασικό κριτήριο είναι ο φορολογούμενος να πληρώνει λιγότερα χρήματα. «Δηλαδή αν είναι φθηνότερες οι υπηρεσίες που προσφέρει μια εταιρεία με ιδιωτικούς υπαλλήλους, γιατί να επιμένουμε σε μια τιμωρητική λογική απέναντι στους φορολογούμενους;», διερωτάται.

Για το θέμα του Noor1, λέει ότι «η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο ξεπέρασε κάθε όριο θράσους».

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή συμπεριφορά υπουργού. Με μια σκαστή περίπτωση αντιδεοντολογικής και αντιθεσμικής συμπεριφοράς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί και ουσιαστικά διαπραγματεύεται με έναν ισοβίτη. Είναι άραγε αυτή μια αποδεκτή συμπεριφορά; Και αν την επιβραβεύει ο πρωθυπουργός να περιμένουμε ότι από εδώ και πέρα οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα θα μιλούν με ισοβίτες για να δρομολογούν σύμφωνα με τις ορέξεις τους και άλλες υποθέσεις;» αναρωτιέται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή