Γυρνώντας από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Τεν-Τεν και το Χρυσόμαλλο Δέρας» στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα δύο σκυλάκια, ράτσας Φοξ Τεριέ, που παίζουν τον ρόλο του Μιλού, του πιστού φίλου και συντρόφου του Βέλγου δημοσιογράφου, φωτογραφίζονται στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, το 1961. (AP Photo/Michel Lipchitz)

 

 O 27χρονος Τζιμ Μόρισον, τραγουδιστής και στιχουργός του αμερικανικού συγκροτήματος The Doors, αφήνει την τελευταία του πνοή στην μπανιέρα του διαμερίσματος του στο Παρίσι, το 1971. Ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η καρδιακή ανακοπή, ωστόσο το γαλλικό κράτος δεν διενέργησε ποτέ αυτοψία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές εικασίες γύρω από τον χαμό του Αμερικανού τραγουδοποιού. Εντούτοις, ο θάνατος του φαίνεται ότι προήλθε μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης. (AP Photo)

 

Πλήθη χαιρετούν ναζιστικά, καθώς περνάει μπροστά τους η νεκρική πομπή που μεταφέρει το νεκρό σώμα του Ράινχαρντ Χάιντριχ, του κύριου αρχιτέκτονα της Τελικής Λύσης και του Ολοκαυτώματος και ενός από τους ισχυρότερους άνδρες του Γ' Ράιχ, στο Βερολίνο, το 1942. Τον Χάινριχ δολοφόνησαν Τσέχοι αντάρτες λίγο έξω από την Πράγα. (AP Photo) 

 

Τουλάχιστον 10.000 Ιρανοί παρευρίσκονται σε ένα συλλαλητήριο με την ονομασία «Θάνατος στην Αμερική», το οποίο αποτέλεσε και την κηδεία 72 εκ των 290 επιβατών και μελών του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ενός ιρανικού επιβατικού αεροπλάνου, το 1988. Το επιβατικό αεροπλάνο κατέρριψε κατά λάθος το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Vincennes στις 3 Ιουλίου. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ