Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ – Τόσκα με φόντο την ΠΟΑΣΥ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ – Τόσκα με φόντο την ΠΟΑΣΥ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δηκτική απάντηση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του με φόντο την αντιπαράθεση για την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων.

«Ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας σε συνέντευξη του στην κομματική "Αυγή" προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητα του. Να σταματήσει το διάλογο με τις "συλλογικότητες" και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς. Αντί να τους σχολιάζει, ας συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους καθώς είναι γνωστό ότι καθημερινά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο», τονίζει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα της την ασφάλεια των πολιτών γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα. Θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Αυτό ζητά η κοινωνία από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η υπεύθυνη αποστολή της και ο κ. Τόσκας είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί όσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται σε αυτό το Υπουργείο», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης» 

Νωρίτερα, ο κ. Τόσκας είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη ΝΔ . «Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης, μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», «η προσπάθεια της Ν.Δ., και φαίνεται και από τις συνεντεύξεις του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση», είχε δηλώσει.

Ο υπουργός Προστασίας ανέφερε δε, ότι η ΝΔ και ειδικά τα «ακροδεξιά βαρίδια της», «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικό κριό την ΠΟΑΣΥ, το συνδικαλιστικό όργανο των κατώτερων αστυνομικών», ενώ η ΠΟΑΞΙΑ, των αξιωματικών, δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. «Η αντιπολίτευση και το κάθε κόμμα μπορεί να προτάξει και να φέρει στην επιφάνεια οποιοδήποτε θέμα πρέπει να συζητηθεί, πλην όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα η αντιπολίτευση, όπως έτσι νόμιζε για κάποιες δεκαετίες, να χρησιμοποιεί τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους σαν προνομιακούς χώρους», επισήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή