Ζαχαριάδης: «Ανοιγμα» στην σοσιαλδημοκρατία, αποστάσεις από ΑΝΕΛ

Ζαχαριάδης: «Ανοιγμα» στην σοσιαλδημοκρατία, αποστάσεις από ΑΝΕΛ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε πως «τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αλλάζουν προσανατολισμό και συζητούν με αριστερά κόμματα. Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το βλέπει αυτό, είναι δικαίωμά της, αλλά θα πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο της».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 πρόσθεσε, ότι «θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που είναι απέναντι στη συντήρηση».

«Η πολιτική υπερβαίνει τα πρόσωπα. Θα πάμε στον προοδευτικό κόσμο και θα μιλήσουμε με εκπροσώπους της οικολογίας και τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που είναι κοντά στις αρχές της και την κοινωνική Ευρώπη και όχι στη συντήρηση», είπε ακόμη.

Ερωτηθείς ακόμα για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και για το αν το άνοιγμα στη Σοσιαλδημοκρατία, υποκρύπτει προβλήματα στη συγκυβέρνηση, ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ιδεολογική συμμαχία, είναι μια καλή συνεργασία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή