Μητσοτάκης: «Η εξουσία σας έχει διαφθείρει κ. Τσίπρα»

Μητσοτάκης: «Η εξουσία σας έχει διαφθείρει κ. Τσίπρα»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερες αναφορές σε δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης έκανε ο κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή, στη συζήτηση για την πορεία της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ασχήμια της πολιτικής ζωής» τη συμπεριφορά του υπουργού Αμύνης και «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο Παύλος Πολάκης.

Απηύθυνε δε το ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα αν ο Υπουργός Αμύνης «απολαμβάνει πολιτικό ακαταλόγιστο».

Συνεχίζοντας τα ερωτήματα ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν «μπορεί να χρησιμοποιεί ελικόπτερα σαν να είναι το παιχνίδι του;».

Κατόπιν ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της επανειλημμένης επικοινωνίας του υπουργού με έναν ισοβίτη διερωτώμενος: «σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων, είχατε εγκρίνει την επικοινωνία αυτή, λάβατε γνώση όσων ειπώθηκαν;».

«Η εξουσία σας έχει διαφθείρει»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως προς τον πρωθυπουργό πως «η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία».

Με αφορμή την πρόσφατη κόντρα του αναπληρωτή υπουργού με τους δικαστές του ΣτΕ σημείωσε: «Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα,  υπάρχουν για να συγκρατούν τις εξουσίες από αυθαιρεσίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα πως η κυβέρνηση είναι πρωταθλητής στο να βάζει φόρους, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Aναφέρθηκε ακόμα στην υπόσχεση της κυβέρνησης να εισπράξει 3 δισ. ευρώ από λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή και από την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων. 

«Οι αριθμοί τα λένε όλα, λέγατε ότι θα εισπράξετε 3 δισ. σε έξι μήνες και εισπράξατε λιγότερα από 100 εκατ. σε 30 μήνες. Ειδικά από τη λίστα Μπόργιανς ξέρετε πόσα έχετε εισπράξει; 137.000 ευρώ», τόνισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο φινάλε της ομιλίας του υπενθύμισε παλιές δηλώσεις του πρωθυπουργού που ζητούσε να φύγει η κυβέρνηση. 

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή