ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από την Φώφη Γεννηματά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και ωμή χρήση της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλιμάκωσε τη κριτική της υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της. Ο κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως. Έσπευσε μάλιστα και ο κ. Κοντονής, ο αρμόδιος υπουργός να πάρει θέση. Οφείλει όμως να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών;».

Και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση αυτή θα σας κατατρέχει. Πέρα από τον κ. Καμμένο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις. Τίποτε δεν θα σώσει ούτε εσάς ούτε τα πειθήνια όργανά σας που διασύρουν τον θεσμό της δικαιοσύνης, γνωστά στελέχη της Δεξιάς».

Υποστήριξε με έμφαση ότι «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο. Όποιος δεν θέλει να μπει η χώρα σε νέα αδιέξοδα, σε νέο φαύλο κύκλο, έχει λύση: Να ενισχύσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η χώρα χρειάζεται επί τέλους την Εθνική Συνεννόηση για μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει απτά αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση της για την ανάγκη συνεννόησης επικρίνοντας τη ΝΔ ότι θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Για τις αποφάσεις του Eurogroup είπε ότι δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και πως όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας. «Επιχειρείτε να αποπροσανατολίσετε. Βάλατε πέντε στόχους τι έγινε; Τίποτα απ’ όλα αυτά; Μηδέν στο πηλίκο», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμφώνησε ό,τι ήθελε ο Σόιμπλε δεσμεύοντας τη χώρα σε συνεχή λιτότητα. «Οι καλοί, κ. Τσίπρα, δεν κέρδισαν. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό».

 
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ