Απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής Γιαννουσάκη ζητά ο εισαγγελέας

Απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής Γιαννουσάκη ζητά ο εισαγγελέας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που έχει επιβληθεί στο Μάκη Γιαννουσάκη, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει ο ίδιος καλύτερες συνθήκες για τη σωματική του ακεραιότητα από αυτές που του διασφαλίζει φυλακή. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον ο Γιαννουσάκης θα είναι εξασφαλισμένος αν πείτε αποφυλακίζεται», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο ισοβίτης κρατούμενος επανέλαβε τις καταγγελίες περί πιέσεων που δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor-1» τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει στα χέρια του και άλλες συνομιλίες τις οποίες και πρόκειται να δημοσιοποιήσει άμεσα στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τους κατέγραφα όλους γιατί ήθελα να τους ξεσκεπάσω».

Ο Μ. Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχθηκε εκβιασμό από τον προανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά :

«Οι άνθρωποι, το σύστημα με κυνηγούν γιατί τα έχω βάλει με το παρακράτος. Ούτε την αξιοπρέπεια μου δεν μπορούν να εγγυηθούν».

Ο Μ. Γιαννουσάκης υποστήριξε ότι ο λιμενικός Π. Χριστοφορίδης είχε την άποψη ότι «εκπροσωπεί μία Κυβέρνηση που θέλει να βάλει στη φυλακή τον Βαγγέλη Μαρινάκη». Επιπλέον, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο τόνισε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση όταν εκείνος αρνήθηκε να καταθέσει σε βάρος του εφοπλιστή.

Επίσης, ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας που όπως υποστηρίζει έγιναν στις φυλακές σε βάρος του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως στη μία από αυτές ο άνθρωπος που του επιτέθηκε εκτελεί συμβόλαια θανάτου. 

Η συζήτηση της αίτηση αναστολής θα συνεχιστεί στις 10 Ιουλίου με τις αγορεύσεις του δικαστηρίου και πιθανότητα την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή