Γιαννουσάκης: Εχει και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες

Γιαννουσάκης: Εχει και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις καταγγελίες του ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1», τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, επανέλαβε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, όπου εκδικάστηκε η αίτησή του για αναστολή της ποινής του, ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης που εκτίει ποινή ισοβίων, καθώς υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης, ισχυρίστηκε –και πάλι χθες– ότι δέχθηκε σειρά πιέσεων, προκειμένου να ενδώσει και να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση, κατονομάζοντας ως βασικό μοχλό τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Επίσης, ανέφερε ότι στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του και δεν αισθάνεται ασφαλής, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τελικά πρότεινε να μη γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής για τον Γιαννουσάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύω ότι δεν θα έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει ο ίδιος καλύτερες συνθήκες για τη σωματική του ακεραιότητα από αυτές που του διασφαλίζει η φυλακή.

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον ο Γιαννουσάκης θα είναι εξασφαλισμένος αν πείτε αποφυλακίζεται».

Ο ισοβίτης ανέφερε ότι μαγνητοφωνούσε τις συνομιλίες που είχε με διάφορα πρόσωπα, γιατί σκοπός του ήταν να «ξεσκεπάσει» την υπόθεση και πρόσθεσε πως διαθέτει και άλλες συνομιλίες οι οποίες προσεχώς θα δουν το φως της δημοσιότητας, ενώ κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενόψει της επίσκεψης στις φυλακές όπου εκρατείτο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα.

Για τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, για τον οποίο ανέφερε ότι κατέβαλε προσπάθεια να τον πείσει να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία κατά Μαρινάκη, τόνισε ότι έδινε την εντύπωση ότι «εκπροσωπούσε την κυβέρνηση που ήθελε την εμπλοκή Μαρινάκη», ενώ δεν παρέλειψε να πει για τη στάση που κράτησε στην υπόθεση της μεταφοράς του φορτίου της ηρωίνης, ισχυριζόμενος ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Η απόφαση για την αίτηση Γιαννουσάκη που ζητάει να βγει από τη φυλακή θα εκδοθεί την προσεχή εβδομάδα, καθώς το δικαστήριο μετά την εισαγγελική πρόταση που έγινε χθες διέκοψε και θα συνεχίσει την προσεχή Δευτέρα.

Πάντως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη αλλά και την αναφορά στη Δικαιοσύνη του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη διενεργείται έρευνα από την εισαγγελία εφετών Πειραιά και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή