Η Uber απαντά σε γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. σε βάρος της

Η Uber απαντά σε γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. σε βάρος της

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Uber απάντησε στη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) την Τρίτη σύμφωνα με την οποία κάποιες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της εταιρείας μπορούν να θεωρηθούν παράνομες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η υπηρεσία UberPOP εμπίπτει στο πεδίο των μεταφορών και δεν συνιστά υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στις ρυθμίσεις της οδηγίας 98/34 ΕΚ και θεωρείται παράνομη άσκηση δραστηριότητας. 

Η εταιρεία υποστήριξε ότι επρόκειτο για περίπτωση που αφορούσε αποκλειστικά προσφερόμενες υπηρεσίες μεταφοράς στη Γαλλία και πλέον έχουν σταματήσει.

«Παρακολουθήσαμε τη σημερινή δήλωση και αναμένουμε την τελική απόφαση εντός του έτους» δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της Uber μέσω μέιλ. «Η υπόθεση αυτή συνδέεται με γαλλικό νόμο του 2014 και επηρεάζει υπηρεσίες "peer to peer" που έχουμε σταματήσει το 2015. Σήμερα η Uber συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες εξουσιοδοτημένους οδηγούς στη Γαλλία.

Ένας από τους Γενικούς Εισαγγελείς του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) δήλωσε την Τρίτη σε μία μη δεσμευτική γνωμοδότηση ότι παράνομες υπηρεσίες μεταφοράς όπως η UberPOP μπορούν να θεωρηθούν εγκληματικές. Η υπηρεσία αυτή εντάσσεται στο πεδίο των αποκαλούμενων peer to peer υπηρεσιών και εν προκειμένω συνδέεται με την μεσολάβηση για την επαφή πελατών με μη επαγγελματίες οδηγούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή