Στον Γαστρονόμο Ιουλίου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορεί τη Κυριακή 09/07 με την Καθημερινή!

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-1

Αφιέρωμα: Μεξικάνικη γιορτή

Σπιτικό γουακαμόλε, chimichangas με κοτόπουλο και σάλτσα chipotle, μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε και φαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο συνθέτουν ένα πολύχρωμο τραπέζι. Μετά απαραίτητη μια μεσημεριανή σιέστα.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-2

Τοπική κουζίνα

Λιγοστά προϊόντα, αλλά μοναδικά και ξεχωριστά, όπως η μυζήθρα του λάινα, το υπόγειο τυρί του λάκκου, τα σερφιώτικα και ψαροσύρικα κρασιά, τα μερακλίδικα πεδούλια. Όλα αυτά τα γνωρίσαμε στη Σέριφο.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-3

Το πιάτο του μήνα

Γεμιστά με κουκουνάρι, σάλτσα μανιταριών, θυμάρι και λευκό κρασί και στην κορυφή τους μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα από γραβιέρα και παξιμάδια λαδιού, δια χειρός Αστέριου Κουστούδη.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-4

Γιορτινό τραπέζι

O Γιώργος Λυκούρης και η ομάδα του «Σκοτάδη» από την Αίγινα, μας ετοίμασαν ένα τραπέζι με μεζέδες και φαγητά που μυρίζουν καλοκαίρι. Απολαύσαμε σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, κολοκυθάκι τηγανητό, γαύρο στο φούρνο και άλλα πολλά.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-5

Καλοκαιρινή ψαροφαγία

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασε μαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάτα. Επωφελούμαστε από την ποικιλία των ψαριών που βρίσκουμε στην αγορά για να μαγειρέψουμε απίθανα γεύματα.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-6

Σαλάτες της εποχής

Βλίτα με αλμυρίκια, πατάτες και αυγά ή με λαδολέμονο φέτας; Η Νένα Ισμυρνόγλου και η Νίκη Χρυσανθίδου αποθεώνουν το καλοκαιρινό χόρτο.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-7

Για τους μακαρονάδες…

 Σπαγκέτι, βίδες, ταλιατέλες, κοφτά, τα μακαρόνια είναι το φαγητό με φανατικούς οπαδούς. Ο Γαστρονόμος ετοίμασε 7 μοναδικές συνταγές για να απολαύσουμε τη μακαρονάδα μας με γαρίδες, κρέας, λαχανικά, τυριά και πολλά αρωματικά.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-8

Μπιρομεζέδες για την παρέα

Η Νένα Ισμυρνόγλου και ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασαν ένα μενού, έτοιμο σε 1 ώρα για να υποδεχτούμε τους φίλους μας συνοδεία μιας κρύας μπίρας. 


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-9

Στο πι & φι

Ψήνουμε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, σπαράγγια, πιπεριές και τα κάνουμε σάντουιτς, πίτες, ταμπουλέ και χούμους.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-10

Στο Ζαχαροπλαστείο

Μαρμελάδες που θα αφήσουν… εποχή, από τον Στέλιο Παρλιάρο, όπως η μαρμελάδα με μέλι, βερίκοκα και ροδάκινα αλλά και το κέικ αμυγδάλου με μαρμελάδα αμύγδαλο.


Στον Γαστρονόμο Ιουλίου-11

Μαζί το Foodie Guide 

Βόλτα στο Ρέθυμνο / Οι καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας / Προτάσεις για φαγητό σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή