AegeanBall Festival, μια ξεχωριστή γιορτή στη Σύρο

AegeanBall Festival, μια ξεχωριστή γιορτή στη Σύρο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος παρακολούθησε αυτό το Σαββατοκύριακο το τουρνουά μπάσκετ AegeanBall Festival, που έγινε στη Σύρο, θα απόρησε εις διπλούν: πώς γίνεται με αυτό τον καύσωνα κάποιοι να έχουν όρεξη για τρεχαλητά και καρφώματα και δεύτερον, είναι δυνατόν παίκτες «αιωνίων» αντιπάλων να συναντιούνται αδελφωμένοι, αφήνοντας στην άκρη τις οπαδικές κόντρες, προκειμένου να διασκεδάσουν απλώς το παιχνίδι; Κι όμως και τα δύο είναι εφικτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη για το σπορ και αθλητικό ήθος και η αλήθεια είναι πως οι Ελληνες μπασκετμπολίστες διαθέτουν μπόλικα από αυτά τα δύο.

Το τουρνουά της Σύρου, που διοργανώνει δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Πρίντεζης σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο, μπροστά στα σκαλιά του υπέροχου δημαρχείου της Ερμούπολης, ήταν μια εκπληκτική γιορτή, με ξένους παίκτες διεθνούς βεληνεκούς να πλαισιώνουν τους κορυφαίους Ελληνες. Στις κερκίδες, πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών έδειχνε πανευτυχές που απολάμβανε από κοντά τα αθλητικά του είδωλα. Ο μεγάλος Ντούσαν Ιβκοβιτς, επί χρόνια προπονητής του Ολυμπιακού, βράβευσε εγκάρδια για την προσφορά του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, σπουδαίο αρχηγό του Παναθηναϊκού. Τα δείγματα αυτά του αθλητικού πολιτισμού είναι πραγματικά σπουδαία, ειδικά στις εποχές του διχασμού και άκρατου φανατισμού που χαρακτηρίζει πια τις περισσότερες πτυχές της ζωής μας.

Λίγες μέρες πριν από το AegeanBall, είχαν προηγηθεί οι μπασκετικές συνάξεις των αδελφών Αντετοκούνμπο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και εκεί η ίδια επιτυχία και το ίδιο κλίμα άμιλλας και αυθεντικής χαράς για το παιχνίδι. Η ελληνική κοινωνία –κι όχι μόνο το μπάσκετ– είναι αλήθεια τυχερή να έχει τέτοιους ανθρώπους παραδείγματα για τα παιδιά της. Η παιδεία και ο πολιτισμός μπορούν να ανθίσουν ακόμα και με το σκάσιμο μιας μπάλας στο τσιμέντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή