ΑΓΟΡΑ

Από τον πάγκο 8 ιχθυοπωλείων... στο πιάτο μας!

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

(Φωτογραφία: Shutterstock)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΜΑΓΑΖΙΑ, Ιχθυοπωλεία

Μια νέα μόδα, που ελπίζουμε να γίνει... παράδοση: όλο και περισσότερα ιχθυοπωλεία σε όλη την Αττική όχι μόνο καθαρίζουν και φιλετάρουν τα φρέσκα ψάρια που επιλέγουμε, αλλά επίσης τα ψήνουν, τα τηγανίζουν και τα μαγειρεύουν. Το επιπλέον κόστος ανέρχεται περίπου στα 2-2,5€ το κιλό, σχετικά μικρό αν αναλογιστούμε την ταλαιπωρία του καθαρίσματος και την απερίγραπτη νοστιμιά του ψητού στα κάρβουνα ψαριού, που δύσκολα πετυχαίνουμε στο σπίτι.

Το κόκκινο ψαράκι

Ο ιδιοκτήτης Άγγελος Μπελλάρας έχει συσκευαστήριο, όπου συσκευάζει ψάρια και θαλασσινά και προμηθεύει ιχθυοπωλεία και σούπερ μάρκετ. Φυσικό λοιπόν να επεκταθεί, να φτιάξει το δικό του ιχθυοπωλείο, μεγάλο, αστραφτερό και με μάγειρες που ψήνουν, τηγανίζουν και μαγειρεύουν τα ψάρια που επιλέγουμε. Έχει και ιδιαίτερες συνταγές, όπως καρπάτσιο σολομού, κεμπάπ θαλασσινών κ.ά. Δοκιμάσαμε, στην αρχή διστακτικά, την πίτα με σουπιές και σπανάκι και ήταν ιδιαίτερα νόστιμη. Με ένα τηλεφώνημα μας τα φέρνει και στο σπίτι.
Επιπλέον κόστος ψησίματος: 2,5€ το κιλό
Ανοιχτά: Τρίτη-Σάββατο 08.00-17.00, Κυριακή-Δευτέρα κλειστό.
Το κόκκινο ψαράκι, Αγ. Ι. Ρέντη 82, Αγ. Ι. Ρέντης, Τ/210-48.38.650. 


Fish Point

Ιχθυοπωλείο, ντελικατέσεν, εστιατόριο και sushi bar. Mπορoύμε να αγοράσουμε ψάρια για το σπίτι, όχι μόνο καθαρισμένα ή και φιλεταρισμένα, αλλά και σωστά ψημένα. Ψαράδες από την Αίγινα, την Κάλυμνο και την Κρήτη προμηθεύουν το ιχθυοπωλείο-εστιατόριο. Οι τσιπούρες και τα λαβράκια προέρχονται από το ιχθυοτροφείο των ιδιοκτητών στο Σούνιο. O Leo, sushi chef του Fishpoint, ετοιμάζει σούσι και δημιουργεί συνεχώς νέες προτάσεις. Η διανομή κατ’ οίκον δεν είναι διαθέσιμη.
Ανοιχτά: Ιχθυοπωλείο 06.30-17.00, Εστιατόριο: 13.00-00.00 (Κυριακή-Δευτέρα έως τις 18.00).
Fish Point, Αρχιμήδους 8, Παγκράτι, Αθήνα, Τ/210-75.65.321.


Ψαρόκοσμος

Επιλέγουμε τα ψάρια που θέλουμε, μας τα ετοιμάζουν και μας τα φέρνουν στο σπίτι, αρκεί να μένουμε στην περιοχή. Εμείς, που βιαζόμασταν, τα απολαύσαμε στο κατάστημα, όπου υπάρχουν αρκετά τραπέζια. Απλή και νόστιμη η γαριδομακαρονάδα και η ψαρόσουπά του.
Δωρεάν ψηστικά.
Ανοιχτά:
καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 07.00-00.00 (διανομή έως 23.30).
Ψαρόκοσμος, Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ηλιούπολη, Τ/210-99.57.997.


Θάλαττα

Φρέσκα ψάρια που ψήνονται στη σχάρα και έρχονται στο σπίτι μας την ώρα που θέλουμε. Τηγανίζουν σωστά - τα καλαμαράκια που παραγγείλαμε ήταν τραγανά και χωρίς πολλά λάδια. Μαζί μπορούμε να παραγγείλουμε και βραστά λαχανικά ή χόρτα για να τα συνοδεύσουμε. Καθημερινά ετοιμάζει ψαρόσουπα στην τιμή των 5€ τη μερίδα.
Επιπλέον κόστος ψησίματος: 2,50€ το κιλό
Ανοιχτά: καθημερινά 07.00-16.00, Σάββατο 07.00-17.00 και Κυριακή 07.00-15.00.
Θάλαττα, Δωδεκανήσου 59, Άλιμος, Τ/210-99.33.687, 210-60.03.694, www.fishgrill-thalatta.gr


Ψαράκι στη σχάρα

Σωστό ψήσιμο, φρέσκα ψάρια, επιμελώς καθαρισμένα. Στα συν ο συνεργάτης του καταστήματος, που φιλετάρει ταχύτατα τα πάντα. Επίσης η μπουγιαμπέσα, στην τιμή των 6€ περίπου, και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Διανομές στις κοντινές περιοχές.
Επιπλέον κόστος ψησίματος: 2,50€ το κιλό
Ανοιχτά: καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 07.00-17.00 (Κυριακή 09.00-17.00)
Ψαράκι στη σχάρα, Άγιος Δημήτριος: Θεομήτορος 48, Τ/210-98.88.000. Καισαριανή: Κουκλουτζά 3, Τ/215-50.12.345.


ΝΕΜΟ team

Ωραία ψημένα ψάρια, αλλά και νόστιμα έτοιμα ψαροφαγικά πιάτα, όπως γαριδομακαρονάδα και ριζότο γαρίδας. Το ριζότο ήταν αρκετά καλό και από ό,τι μάθαμε τα μαγειρέματα είναι Ιταλού μαγείρου.
Δωρεάν ψηστικά.
Ανοιχτά: καθημερινά 07.00-19.00 (Σάββατο 07.00-18.00, Κυριακή 09.00-15.00).
ΝΕΜΟ team: Περιστέρι: Θηβών 86, Τ/210-57.65.437. Παλαιό Φάληρο: Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας 28, Τ/210-98.12.808.


Θάλασσα

Μεγάλη, πλέον, αλυσίδα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Είναι από τα ιχθυοπωλεία που ξεκίνησαν αυτή την τάση και είναι καλά οργανωμένα. Ψήνουν και τηγανίζουν τα ψάρια και έχουν και έτοιμα μαγειρευτά πιάτα. Στο κατάστημα στον Άλιμο όπου πήγαμε, το ψήσιμο ήταν καλό και ήταν συνεπείς με την ώρα παραλαβής που είχαμε συμφωνήσει. Κάνουν και διανομές κατ’ οίκον.
Επιπλέον κόστος: περίπου 2€ το κιλό.
Ανοιχτά καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 07.00-17.00.
Καταστήματα Θάλασσα: Μαρούσι: Βασιλίσσης Σοφίας 42, Τ/210-61.40.400. Γλυφάδα: Γούναρη 55, Τ/210-96.00.006. Άλιμος: Ελευθερίας 31, Τ/210-98.38.668. Χολαργός: Παράδρομος Λεωφόρου Μεσογείων 272, Τ/210-65.21.000. Χαλάνδρι: Λ. Πεντέλης 74, Τ/210-68.13.030. Ν. Φιλαδέλφεια: Δεκελείας 71, Τ/210-25.25.555. Γαλάτσι: Λ. Βεΐκου 41, Τ/210-29.11.119. Κηφισιά: Όθωνος 99 και Λεωφόρος Κηφισίας, Τ/216-90.02.002. Καλλιθέα: Ελ. Βενιζέλου 195, Τ/216-90.06.006. Χαϊδάρι: Λ. Αθηνών 250, Τ/216-90.05.005. Ίλιον: Λεωφ. Θηβών 493, Τ/216-90.09.008, Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αμύνης 36, Τ/2310-262.443.


Το Σταυροδρόμι

Γνωστό και καλό ιχθυοπωλείο εδώ και 35 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του και επί πολλά χρόνια πρόεδρος ιχθυοπωλών Αττικής, Θεόδωρος Κακούρης, άνοιξε ακριβώς δίπλα από το ιχθυοπωλείο το «Fish and go», εστιατόριο όπου ψήνουν στα κάρβουνα ή τηγανίζουν τα ψάρια που έχουμε επιλέξει και είτε τα απολαμβάνουμε εκεί είτε τα παίρνουμε στο σπίτι. Διανομή κατ’ οίκον δεν κάνει. Στο εστιατόριο, όμως, έχουμε πολλές και καλές επιλογές από καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά.
Επιπλέον κόστος: περίπου 2,50€ το κιλό.
Ανοιχτά: καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 07.00-20.00 (το εστιατόριο 12.00-20.00).
Το Σταυροδρόμι, Λεωφ. Καραμανλή 134 και Δεκελείας, Αχαρναί, Τ/210-24.43.172.


Συμβουλές:

  • Επιλέγουμε ιχθυοπωλεία κοντά στο σπίτι μας, γιατί στα θερμομονωτικά κουτιά που μεταφέρονται τα ψημένα ή τηγανητά ψάρια, διατηρούνται ζεστά μεν, αλλά πανιάζουν.
  • Μπορούμε να επιλέξουμε τα ψάρια που θέλουμε το πρωί και να κανονίσουμε την ώρα παραλαβής που επιθυμούμε, π.χ. το μεσημέρι (ακόμα και τηλεφωνικά, αν έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ιχθυοπώλη μας).
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ