ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Σωτήρης Ευαγγέλου

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΠΡΟΣΩΠΑ

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Ακούραστος και πάντα δημιουργικός, ο executive σεφ στο Makedonia Palace επιμελείται, επίσης, το μενού αρκετών εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Για σαλονικιώτικους μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών πηγαίνω στην ταβέρνα «Μπαχτσές» (Βασιλίσσης Όλγας 211, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-427.339).
  • Στο εστιατόριο «Βήτα» (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου 2, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-869.695) του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσ/νίκης απολαμβάνω πιο δημιουργικά πιάτα, με έμφαση στα μεσογειακά υλικά.
  • Στις έθνικ επιλογές μου είναι η μεξικάνικη κουζίνα και μου αρέσει το εστιατόριο «Εl burrito» (Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-220.622).
  • Όταν βρίσκομαι στη Χαλκιδική, θα περάσω οπωσδήποτε για ένα σουβλάκι από τον «Σάκη» (Άγιος Πρόδρομος, Χαλκιδική, τηλ. 23710-96.282), για το καλό ψήσιμο και το νόστιμο ντόπιο κρέας.
  • Για ωραία, καλοφτιαγμένα κρεοφαγικά πιάτα πηγαίνω στο εστιατόριο «Οψοποιών Mαγγανείαι» (Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-889.699).
  • Φρέσκα ψάρια και καλομαγειρεμένα πιάτα με θαλασσινά απολαμβάνω στο εστιατόριο «Grada Nuevo» (Καλαποθάκη 14, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-271.074).
  • Πάντα περνάω από το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» (Κομνηνών 12, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-244.684) για την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων του.
  • Για ψωμί και κουλούρι Θεσσαλονίκης πηγαίνω στον «Κόκκινο Φούρνο» (Αποστόλου Παύλου 1, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-206.337).
  • Στο «Mado» (Λεωφ. Νίκης 65, παραλία Θεσσ/νίκης, τηλ. 2314-012.294) για καλό παγωτό και παραδοσιακά γλυκά.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ