Γερμανία: Πιθανό σενάριο η εκδήλωση περαιτέρω τρομοκρατικών επιθέσεων

Γερμανία: Πιθανό σενάριο η εκδήλωση περαιτέρω τρομοκρατικών επιθέσεων

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία είναι πιθανές, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη δράση ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, κατά την κοινή του παρουσιάση με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ της ετήσιας έκθεσης των εγχώριων υπηρεσιών πληροφοριών, ο Μάασεν δήλωσε πως «περαιτέρω επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες πρέπει να είναι αναμενόμενη», υπογραμμίζοντας πως περίπου 680 εξτρεμιστές θεωρούνται επικίνδυνοι για τη διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων. 

Επιπλέον, σημείωσε πως περίπου 10.000 άτομα στη Γερμανία πιστεύουν στην υπερσυντηρητική και φονταμενταλιστική σαλαφιστική εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ, χωρίς ωστόσο να θεωρείται πιθανή η προσφυγή τους σε βίαιες εκδηλώσεις της πίστης τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή