Αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα στην Ανατ. Μάνη

Αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα στην Ανατ. Μάνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πύρινα μέτωπα και πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Μάνη από το Σάββατο, οπότε εκδηλώθηκε η πρώτη εστία φωτιάς. Χθες το βασικό μέτωπο ήταν στην περιοχή Κοκκάλα, όπου επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειες ενίσχυε από αέρος ένα πυροσβεστικό CL-215. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας και κινήθηκε ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ορισμένες ώρες η κυκλοφορία. Καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά την περιοχή, οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων της περιοχής απομακρύνθηκαν από τα κτίρια, για να επιστρέψουν αργότερα όταν η ένταση του πύρινου μετώπου υποχώρησε. Από την Κυριακή το απόγευμα έκαιγε μέχρι και χθες η φωτιά στον Παρασυρό, όπου επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Βαρύς είναι ο απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε την περιοχή του Κότρωνα, επίσης στην Ανατολική Μάνη. Αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και κτηνοτροφικά ζώα. Την Κυριακή το βράδυ απομακρύνθηκαν παραθεριστές από παραλιακή τοποθεσία κοντά στον Κότρωνα και φιλοξενήθηκαν στο Γύθειο, από τον δήμο. «Φροντίσαμε να επιστρέψουν στην περιοχή που έκαναν διακοπές, ώστε να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν έχω ενημερωθεί, αν παρέμειναν στην περιοχή ή αποχώρησαν», είπε ο κ. Ανδρεάκος. Ας σημειωθεί πως ο δήμαρχος μιλώντας χθες στην «Κ» κατηγόρησε την Πυροσβεστική για λανθασμένες εκτιμήσεις και μεγάλη έλλειψη συντονισμού.

Χθες το πρωί τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων (όπου επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα). Στο Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων τέθηκε επίσης υπό έλεγχο η φωτιά τα ξημερώματα, ύστερα από ολονύχτια μάχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή