Απώλειες κατέγραψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες κατέγραψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι αμερικανικές αγορές μετοχών και ομολόγων ήταν κλειστές λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Η ψυχολογική διάθεση των επενδυτών επηρεάστηκε από διάφορες ειδήσεις που αφορούσαν σχέδια εξαγορών στη Γηραιά Ηπειρο, αλλά και από τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα. Η κυβέρνηση της χώρας προέβη σε δοκιμή ενός διηπειρωτικού πυραύλου και δήλωσε ότι αυτή ήταν επιτυχής.

Οι συναλλασσόμενοι στις αγορές αναζήτησαν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γιεν, που ενισχύθηκαν. Το γιεν ανήλθε 0,2% προς το δολάριο στα 113,18 δολ. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στο 1,1347 δολ. Ο χρυσός ανήλθε 0,3% στα 1.223,74 δολ. η ουγγιά, μετά την πτώση του κατά 1,7% τη Δευτέρα, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα για το 2017. Στην αγορά πετρελαίου το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίστηκε. Το αργό Νέας Υόρκης εξακολούθησε να ενισχύεται για ένατη συναπτή μέρα, σημειώνοντας την πιο μακρόχρονη άνοδό του από το 2010. Ενόψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αύριο Πέμπτη, η τιμή του αργού Νέας Υόρκης αυξήθηκε χθες 0,5% στα 47,30 δολ. το βαρέλι – στις προηγούμενες οκτώ συνεδριάσεις η τιμή του «μαύρου χρυσού» είχε κέρδη 11%.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,3%. «Με την αμερικανική αγορά κλειστή οι όγκοι των συναλλαγών είναι χαμηλότεροι», παρατηρεί ο επικεφαλής μετοχών της Banor Capital, Ανχελο Μέδα. Ωστόσο, υπήρξε μεμονωμένη κινητικότητα μετοχών, η οποία αποδίδεται σε επιχειρηματικές κινήσεις εξαγορών. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας πληρωμών Worldpay παρουσίασε χθες θεαματική άνοδο 27,7%, επειδή δέχθηκε πρόταση εξαγοράς από τις ανταγωνιστικές της, Vantiv και JPMorgan. Η πορτογαλική ενεργειακή EDP είδε τη μετοχή της να ανέρχεται 1,6%, μετά την προσφορά της ισπανικής Gas Nartural για να την εξαγοράσει. Στο Μιλάνο, ο δείκτης Ftse Mib είχε κέρδη 0,09% λόγω θετικών ειδήσεων για ιταλικές τράπεζες: η Κομισιόν ενέκρινε το πακέτο διάσωσης της Μοnte dei Paschi και η Carige ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου της. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με -0,27%, στο Παρίσι ο Cac 40 με -0,4% και στη Φρανκφούρτη ο Dax με -0,31%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή